PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στον πρώτο μεγάλο τελικό της Α1


Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στον πρώτο μεγάλο τελικό της Α1
Αφετηρία στους τελικούς της Basket League απόψε, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:30, OTE Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Και παρότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο πλην του μπάσκετ, είναι δεδομένο πως οι αγώνες που θα κρίνουν το πρωτάθλημα έχουν υψηλότατο δείκτη ποιότητας, τακτικής και φυσικά ενδιαφέροντος
Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα η χαρά για την πορεία μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας θα μείνει μισή, αφού για μια ακόμη χρονιά θα έχει χάσει τα πάντα εντός των τειχών από τον αιώνιο αντίπαλο. Η διαχείριση αυτής της πίεσης, που αυξάνεται λόγω του πλεονεκτήματος έδρας και του τίτλου φαβορί που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» αποτελεί κλειδί για τη σειρά. Σύμμαχος στην προσπάθεια των Πειραιωτών για το 1-0 αρχικά και το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2012 θα είναι ο κόσμος, που θα κατακλύσει το ΣΕΦ.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου δεν περιμένει τίποτα περισσότερο από τα συνήθη από τους παίκτες του: έναν Σπανούλη ηγέτη με καθαρό μυαλό και δίχως διάθεση για προσωπικές ρεβάνς απέναντι στην… «πρώην», έναν Μάντζαρη που μαζί με τον Λαφαγέτ και πιθανώς τον Ντάρντεν θα επωμιστούν την αποστολή να περιορίσουν τη δράση του Διαμαντίδη και να προσφέρουν πράγματα στην επίθεση, έναν Σλούκα που όποτε ριχτεί στη μάχη θα μπορέσει να αλλάξει το ρυθμό, έναν Λοτζέσκι «ζεστό» να αποτελεί έναν ακόμη πόλο στο σκοράρισμα, έναν Πρίντεζη που θα προσφέρει πόντους με πλάτη στο καλάθι κι όχι μόνο, έναν Πέτγουεϊ που θα ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία, τους Ντάνστον και Χάντερ να εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις στη ρακέτα του αντιπάλου και πιθανώς με τη βοήθεια του Αγραβάνη να εξουδετερώνουν τον φορμαρισμένο κι επικίνδυνο από όλες τις αποστάσεις Μαυροκεφαλίδη.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας, ούτε τον τίτλο του φαβορί, παρά μόνο… προβλήματα. Έχασε Γκιστ και Παππά, δεν υπολογίζει στον Μπατίστα τουλάχιστον στον πρώτο τελικό κι έχει μπροστά του ένα «βουνό». Όμως ουδείς μπορεί να τον υποτιμήσει, από τη στιγμή που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές με μειονέκτημα έδρας τον τίτλο. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως το Κύπελλο δεν θα αρκεί για να χαρακτηρίσει πετυχημένη τη σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή τους πορεία δεν ξεπέρασε ούτε φέτος τα προημιτελικά.
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ελπίζει να δει και πάλι στο παρκέ τα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα του στη μετά Ιβάνοβιτς εποχή, αλλά και όσα έχουν διατηρηθεί. Ελπίζει ο Διαμαντίδης να έχει βρει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε σε χαμηλές «πτήσεις» στα ημιτελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, περιμένει από τους Σλότερ και Μπλουμς να βρουν το χέρι τους δίνοντας λύσεις στο μακρινό σουτ, τον Μποχωρίδη να πιστοποιήσει την ψυχολογική του απελευθέρωση, τον Νέλσον να κάνει τα πράγματα που γνωρίζει καλά (ποστάρισμα, ντράιβ, άμυνα, αλλά όχι μακρινά σουτ), τον Κούπερ να αποτελέσει μια ακόμη πηγή δημιουργίας δίπλα στον Διαμαντίδη, τον Γιάνκοβιτς να… αντέξει μόνος του (και με μικρές βοήθειες του 17χρονου Χαραλαμπόπουλου) το βάρος της θέσης «3», τον Φώτση να προσφέρει με την εμπειρία του σε άμυνα κι επίθεση βοηθώντας τον «νεόκοπο» Μόργκαν και τον Μαυροκεφαλίδη (με πιθανές ανάσες από τον 17χρονο Παπαγιάννη) να τα βάλει με τους ψηλούς του Ολυμπιακού σκοράροντας και δημιουργώντας.
Διαιτητές του αγώνα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Καρακατσούνης και Ψαριανός. Το δεύτερο ματς θα γίνει την Τετάρτη στις 19:30 στο ΟΑΚΑ.
Πηγή: Sport-fm
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget