PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ντομάτα με μοτσαρέλα και σάλτσα βασιλικού


Ντομάτα με μοτσαρέλα και σάλτσα βασιλικού
Υλικά
ντοματίνια Κρήτης ή Σαντορίνης 500 γρ.
φρέσκια μοτσαρέλα σε μπαλάκια 350 γρ. στραγγισμένη
κουκουνάρι 60 γρ.
πλατύφυλλος βασιλικός 1 ματσάκι
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 5 κουταλιές της σούπας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο 8 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε μπολ ή πιατέλα ή τα μοιράζετε σε 4 πιάτα. Βάζετε ανάμεσα στις ντομάτες μπαλάκια μοτσαρέλας.
Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο γουδί το βασιλικό με το αλάτι και προσθέτετε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το λάδι κατά μικρές ποσότητες.
Όταν τα υλικά ομοιογενοποιηθούν και πολτοποιηθούν, μοιράζετε τον πολτό πάνω στις ντομάτες. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget