PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Βάφτισα το μωρό μου. Πότε να το κάνω μπάνιο και που να ρίξω τα νερά;


Βάφτισα το μωρό μου. Πότε να το κάνω μπάνιο και που να ρίξω τα νερά;
Πολλές μαμάδες μετά το τέλος της βάφτισης του μικρού τους, ξεχνούν να ρωτήσουν τον παπά κάποια βασικά πράγματα. Όπως το πότε πρέπει να κάνουν μπάνιο το παιδί μετά τη βάφτιση αλλά και το που πρέπει να ρίξουν το πρώτο νερό.
Σύμφωνα με την παράδοσή μας, το μωρό θα πρέπει να μείνει με το μύρο και λάδι της βάφτισης τρεις μέρες. Την τρίτη μέρα η μαμά θα πρέπει να κάνει μπάνιο το μωρό. Αν η νονά μένει κοντά και είναι εύκολο, καλό θα είναι να λούσει και να πλύνει η ίδια το μωρό.
Μέχρι να περάσουν οι τρεις αυτές ημέρες, η μαμά μπορεί να σκουπίζει με μια νωπή πετσέτα τοπικά κάθε φορά που θέλει να αλλάξει την πάνα στο παιδί της.
Όσον αφορά το πρώτο μπάνιο του μωρού τώρα, η θρησκεία μας και το έθιμό μας, απαγορεύει να αφήσουμε το νερό, με το λάδι και το μύρο που έχει το μωρό μας, να φύγει στο σιφόνι της μπανιέρας και να καταλήξει στην αποχέτευση. Καλό θα είναι η μαμά να πλύνει το μωρό σιγά σιγά στο μπανιεράκι του και να μαζέψει το νερό σε λεκάνες.
Αν είναι εύκολο, οι γονείς θα πρέπει να ρίξουν το νερό αυτό στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι, διαφορετικά θα πρέπει να το ρίξουν σε μια ρίζα δέντρου όπου δεν θα πατάει ανθρώπινο πόδι ή να το πάνε στην εκκλησία.
Πηγή: mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget