PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





λίγο μετά τις 6 το πρωί - "Μη φύγει κανείς από το δωμάτιο!"

Λίγο μετά τις 6 το πρωί και μετά από μία ακόμα διακοπήτης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ...
παρενέβη αποφασιστικά για να αποτρέψει μια ιστορική ρήξη για την Ευρωζώνη.
Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία 4μερή συνάντηση φαίνεται να τα "έσπασαν" και η μόνη ρεαλιστική λύση εκείνη τη στιγμή ήταν το Grexit.
Αυτό μεταφέρουν οι Financial Times σχετικά με το παρασκήνιο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Προσθέτουν δε ότι η αποφασιστικότητα του Φρανσουά Ολάντ (κυρίως) και του Ντόναλντ Τουσκ απέτρεψε το μοιραίο.
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι FT ο Τουσκ ήταν αυτός που τα... έψαλε σε Τσίπρα και Μέρκελ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκαταλείψει κανείς το δωμάτιο»!
Η Μέρκελ ήθελε το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στο Ταμείο να φθάνουν τα 50 δισ. ευρώ και τα κέρδη να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χεους.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε ως εθνική ταπείνωση το γεγονός ότι θα εκχωρούσε τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων το ύψος των οποίων ανερχόταν στο ένα τρίτο του εθνικού ελληνικού εισοδήματος. Για αυτό και πρότεινε το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στο ταμείο να είναι μικρότερο και τα κέρδη από την αξιοποίηση, πώλησή τους να επανεπενδυθούν στην Ελλάδα.
Τελικά ο συμβιβασμός επετεύχθη μετά από μια ώρα και αφού συζητήθηκαν διάφορες άλλες εναλλακτικές
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget