PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Το σπίτι μου… Η γειτονιά μου… Η πόλη μου…

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της πόλης μαςτο βιβλίο του συμπολίτη μας Παρασκευά Καλπακτσόγλου με τίτλο «Το σπίτι μου… Η γειτονιά μου… Η πόλη μου…». Το βιβλίο, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το αναγνωστικό κοινό, περγράφει με λεπτομέρεια στη ζωή της πόλης μας την περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60.
Η πλούσια ύλη του και ο μεγάλος αριθμός φωτογραφιών αναφέρονται σε δρόμους, κτίρια, σημεία, καταστήματα, επαγγέλματα, συνήθειες, ήθη αλλά και πρόσωπα που έπαιξαν με τον τρόπο τους κάποιο ρόλο στη ζωή της πόλης την εποχή εκείνη.
Ακόμα περιγράφεται μία σειρά από γεγονότα που συνέβησαν τότε και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Κατερίνης αλλά και του Νομού Πιερίας. Όλα τα παραπάνω είναι δοσμένα από την οπτική γωνία ενός μαθητή του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αστικής καταγωγής, με το βαθμό αντικειμενικότητας που έχει αυτή η ηλικία.
Συνιστάται να διαβαστεί από όσους και όσες θέλουν να θυμηθούν ή να μάθουν για τη ζωή των ανθρώπων της πόλης μας εκείνη την περίοδο.
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget