PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Όλυμπος Ρέμα Ορλια


Όλυμπος Ρέμα Ορλια
H περιοχή του Ολύμπου φημίζεται για τα όμορφα ρέματα ,τα ποταμάκια και τις πανέμορφες λιμνούλες μέσα στις οποίες μπορούμε να κολυμπήσουμε και να δροσιστούμε. Υπάρχουν λιμνούλες που μετά από πολύ ώρα πεζοπορίας προσφέρουν ξεκούραση και δροσιά στον κουρασμένο ορειβάτη-πεζοπόρο.
Μια τέτοια όμορφη λιμνούλα ,η οποία είναι προσβάσιμη στον καθένα μας, βρίσκεται στην περιοχή του Δίου Πιερίας. Το Δίον είναι πολύ γνωστό για το αρχαιολογικό του πάρκο.
Όταν βρεθούμε στο κέντρο του χωριού θα δούμε πινακίδα η οποία μας προτρέπει να πάμε προς τους καταρράκτες Ορλιάς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τη σήμανση με την ένδειξη -προς Όλυμπο-. Ακολουθούμε αυτές τις καφέ ταμπέλες οι οποίες θα μας οδηγήσουν έξω από το χωριό. Θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε την πλαγιά ώσπου στα δεξιά μας θα δούμε ένα μικρό εκκλησάκι κι ένα χώρο αναψυχής. Εκεί αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας και να θαυμάσουμε τον καταρράκτη που σχηματίζεται ακριβώς από κάτω μας.
Συνεχίζουμε την ανηφόρα με τα πόδια μας και στρίβουμε δεξιά το χωματόδρομο. Στα 200 μέτρα θα βρεθούμε στην πανέμορφη λιμνούλα. Βγάζουμε τα ρούχα μας και βουτάμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Για τους πιο “αθλητικούς τύπους” υπάρχει μια πολύ όμορφη διαδρομή η οποία ξεκινάει απο τα πολύ όμορφα ξύλινα σκαλοπάτια και καταλήγει σε έναν πανέμορφο καταρράχτη με μια πιο μεγάλη λιμνούλα. Η απόσταση είναι περίπου 30-40 λεπτά. Συνεχίζοντας προς τα επάνω μπορείτε να φτάσετε στο καταφύγιο Κορομηλιά μετά από περίπου 2-3 ώρες.

Όμως μόνο τις πατημασιές μας πρέπει να αφήσουμε φεύγοντας και τίποτα άλλο!
Αλλά υπάρχουν και ορισμένες που δε χρειάζεται να περπατήσεις αρκετά ,σχεδόν καθόλου θα έλεγα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget