Δυναμη Διαφημιστικη Διανομή Εκτύπωση Διαφήμιση 698 598 6006

Δυναμη Διαφημιστικη Διανομή Εκτύπωση Διαφήμιση 698 598 6006
Διαφήμιση με ειδικό διαφημιστικό ποδήλατο - advertising Bike

ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ Διανομή Φυλλαδίων Εντύπων

ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ Διανομή Φυλλαδίων Εντύπων
ΕΚΤΥΠΩΣΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ & ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ Πόρτα Πόρτα Διανομή και Προώθηση Εντύπων & Φυλλαδίων Tel:2351039895 - 6985986006

Όλυμπος και Ελλάδα μαζί!
Όλυμπος και Ελλάδα παντού! Mount Olympus & Greece-Hellas together and everywhere!
Ο γιγάντιος κρατήρας «Ελλάς» στον πλανήτη Άρη θα μπορούσε να «καταπιεί» το Έβερεστ. Το βουνό «Ολυμπος» είναι το ψηλότερο στο ηλιακό μας σύστημα...
όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ Τζον Γκράνσφελντ- είχε εκτός των άλλων και δύο ελληνικά ονόματα:
Η μέχρι τώρα χαρτογράφηση αποκάλυψε μεταξύ άλλων, τον γιγάντιο κρατήρα «Ελλάς» που, με βάθος 8 και διάμετρο 2.300 χιλιομέτρων, θα μπορούσε να «καταπιεί» ολόκληρο σχεδόν το Έβερεστ.
Ακόμα πιο παράξενο είναι ένα βουνό, που ονομάζεται Όλυμπος.
Είναι το ψηλότερο στο ηλιακό μας σύστημα, τριπλάσιο σε ύψος από το Έβερεστ. Αν ήταν στη Γη, σύμφωνα με τον επίτιμο διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύση Σιμόπουλο, η βάση του θα κάλυπτε ολόκληρη την Ελλάδα και το Αιγαίο μαζί.
Όπως πολλά βουνά του κόκκινου πλανήτη είναι και αυτό ηφαίστειο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένας κρατήρας με διάμετρο 80 χιλιομέτρων.
Ο τεραστίων διαστάσεων Όλυμπος του Άρη είναι από τα «νεότερα» βουνά του πλανήτη και δημιουργήθηκε κατά τη λεγόμενη «Αμαζόνια Περίοδο» -όταν οι πτώσεις μετεωριτών άνοιξαν κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη.
Είναι δε γνωστόw στους αστρονόμους από τον 19ο αιώνα. Μορφολογικά μοιάζει με τα μεγάλα ηφαίστεια που δημιουργήθηκαν στο σύμπλεγμα των νησιών της Χαβάης.

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email:pieriasnews@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Top