PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (7/10/2015)
καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν από τις μεσημβρινές ώρες την βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Για την επιδείνωση του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο αύριο την Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις εξής περιοχές:
A. Στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια.
Β. Πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (8-10-2015) με τα καιρικά φαινόμενα να «χτυπούν» την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.
Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη (7/10)
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Οι βροχές πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και τα ανατολικά ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες βαθμιαία θα προκαλέσουν βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 23 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο . Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τις περιοχές της χώρας προειδοποιεί και η Πολιτική Προστασία. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους δήμους της Ηπείρου να είναι σε επιφυλακή το επόμενο διήμερο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.
Επιπλέον, συνιστάται, οι Δήμοι να έχουν συνεχή επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget