PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τα προκριματικά του Euro 2016

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρουαποχαιρέτησε τα προκριματικά του Euro 2016 με την πρώτη νίκη της σε μια σειρά 10 αγώνων, καθώς κατάφερε έστω και στο τέλος να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» με 4-3 (5' Σταφυλίδης, 56' Ταχτσίδης, 79' Μήτρογλου, 86' Κονέ - 26' Λόβρεντσιτς, 54', 75' Νέμεθ) κόντρα στην Ουγγαρία. Οι διεθνείς έστω και την ύστατη στιγμή, έστειλαν μια νότα αισιοδοξίας μέσα από μία εφιαλτική πορεία στη διοργάνωση.
Η Εθνική έφτασε στους έξι βαθμούς στον 6ο όμιλο, όπου τερμάτισε τελευταία, «πληρώνοντας» τις ήττες από τα Νησιά Φερόε, αλλά σκοράροντας σε ένα παιχνίδι περισσότερα γκολ από όσα είχε σημειώσει στα προηγούμενα εννέα!
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ένα νεανικό πρόσωπο και ανά διαστήματα παρουσίασε δείγματα ποδοσφαιρικής «υγείας» που σε συνδυασμό με έναν κατάλληλο προπονητή θα μπορούσε να λειτουργήσει στο παρόν και να δημιουργήσει μέλλον.
Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με εκείνη της Πέμπτης στο Μπέλφαστ, δίνοντας θέση σε πολλά παιδιά που αποτελούν το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα λοιπόν οι Κίτσιου, Σταφυλίδης στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, μέσα και οι Μάνταλος, Πέλκας που μαζί με τον Φορτούνη άλλαζαν διαρκώς θέσεις πίσω από τον Μήτρογλου, παίζοντας πότε στον άξονα και πότε στα άκρα.
Το ενθουσιώδες ξεκίνημα έφερε γρήγορα το 1-0, καθώς στο 5ο λεπτό οι δύο νεαροί του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά, ο Κίτσιου σέντραρε και ο Σταφυλίδης, πρώην του «Δικέφαλου», «νίκησε» με κοντινό αριστερό σουτ τον Κίραλι και, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σημείωσε το πρώτο εντός έδρας γκολ της Ελλάδας στα προκριματικά!
Ιδανικό το ξεκίνημα, άρα και οι συνθήκες για να παίξουν τον αγώνα οι διεθνείς, αφού ανέβηκε αμέσως η ψυχολογία τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου φάνηκε η αδυναμία του συστήματος με τους τρεις πλέι μέικερ, αφού εκείνοι που κατά περίσταση κάλυπταν τα άκρα δεν είχαν επιστροφές για να συνδράμουν τα μπακ.
Οι Μαγυάροι το αντιλήφθηκαν γρήγορα και άρχισαν να «φορτώνουν» τις πλευρές, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπόντε στο 22΄: ο Τζούτζακ σούταρε, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στον Ούγγρο επιθετικό, που πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η Εθνική «απάντησε» με μεγάλη ευκαιρία του Πέλκα δύο λεπτά αργότερα, που προήλθε από έξοχη ατομική ενέργεια του νεαρού και σουτ ελάχιστα πάνω από τη δοκό.
Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 26΄, με τη σέντρα του Τζούτζακ από αριστερά και την κεφαλιά του Λόβρεντσιτς, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Σταφυλίδη, που φέρει ακέραιη την ευθύνη, ενώ απείλησαν με δεύτερο γκολ στο 33΄, αλλά το πλασέ του Γιούχας αστόχησε για λίγο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, καθώς οι Ούγγροι προηγήθηκαν στο 54΄ με προβολή του Νέμεθ σε κόρνερ του Τζούτζακ και γύρισμα (με τακουνάκι) του Έλεκ.
Στο 56΄ η μπάλα «χάθηκε» από το συνδυασμό Μήτρογλου, Μάνταλου, Ταχτσίδη και ο 24χρονος παίκτης της Τζένοα με αριστερή «βολίδα» ξετίναξε τα δίχτυα του Κίραλι για το 2-2 με το πρώτο γκολ του στην Εθνική ομάδα, η οποία είχε απόψε μακράν την παραγωγικότερη βραδιά της στα προκριματικά του EURO 2016, που είχε όμως και συνέχεια...
Στο 75΄ οι Μαγυάροι ξαναπήραν προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Νέμεθ, ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κάλμαρ, αλλά στο 79΄ ο Ταχτσίδης βρήκε με έξοχη πάσα τον Μήτρογλου που πλάσαρε τον Κίραλι για το 3-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσωπο του Ταχτσίδη η Εθνική ομάδα βρίσκει ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έναν παίκτη με εκπληκτική αίσθηση του χώρου και κάθετη μπαλιά που θυμίζει Τσιάρτα, στοιχείο που έλειπε για χρόνια από την ελληνική ομάδα.
Το... φεστιβάλ των γκολ ολοκληρώθηκε τελικά στο 86ο λεπτό, με τη «γαλανόλευκη» ομάδα να φτάνει στην ανατροπή με κεφαλιά του Κονέ ύστερα από ζυγισμένη σέντρα του Χολέμπας και να συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στην Ουγγαρία (9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες), ικανοποιώντας για πρώτη φορά στη διαδρομή της στα προκριματικά το φίλαθλο κοινό που χειροκρότησε και βοήθησε σε όλο το παιχνίδι τους διεθνείς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέμπας, Μόρας - Γιούχας, Έλεκ, Νέμεθ, Μπόντε, Φιόλα
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35΄ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63΄ Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72΄ Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Τζούτζακ (71΄ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71΄ Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς (61΄ Νίκολιτς).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget