PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





10 εξαιρετικά δυναμωτικοί χυμοί

10 εξαιρετικά δυναμωτικοί χυμοί Οι χυμοί φρούτων εκτός από τη δροσιά και την ευχάριστη γεύση, που μας προσφέρουν, έχουν οφέλη και σε ότι αφορά την ενέργειά μας. Πρόκειται για εξαιρετικά φυσικά δυναμωτικά, που λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ευεργετικές ουσίες (κυρίως αντιοξειδωτικά) έχουν θετικές συνέπειες για την υγεία μας. Σας παρουσιάζουμε δέκα χυμούς, που θα έχουν ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό σας.
Χυμός ροδιού
Το ρόδι είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα. Περιέχει κάθε τύπου αντιοξειδωτικά και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ακόμα, έχει συνδεθεί με αντικαρκινική δράση και τη βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς σας.
Χυμός από μαύρα σταφύλια
Το φρούτο αυτό ποικίλει στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και είναι γνωστό ως Concord Grapes. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Χυμός μύρτιλου
Τα μύρτιλα ή blueberries όπως και όσα από τα φρούτα βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, έχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Τα συγκεκριμένα φρούτα ξεχωρίζουν και για την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C.
Χυμός από μαύρο κεράσι
Αντιοξειδωτικά για άλλη μια φορά! Ο χυμός από μαύρο κεράσι βοηθά τους μυικούς τραυματισμούς, ιδιαίτερα για τα άτομα που ασκούνται σε συχνό επίπεδο.
Χυμός από μαύρα μούρα
Τα μαύρα μούρα θεωρούνται από πολλούς ως η νέα «υπερτροφή». Μάλιστα ορισμένες έρευνες συνδέουν τους συγκεκριμένους καρπούς με αντικαρκινική δράση.
Χυμός κράνμπερι
Κλασσική περίπτωση χυμού φρούτων. Είναι γνωστό πως περιέχει βιταμίνη C και βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, δρα ευεργετικά για το δέρμα, το αίμα και τα οστά σας.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ένα ποτήρι χυμού μήλου, βοηθά την αντιμετώπιση της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Περιέχει επίσης βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
Ντοματοχυμός
Περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά όπως λυκοπένη, βήτα καροτίνη και βιταμίνη Ε. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, ενώ μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση.
Χυμός καρότο
Είναι ιδιαίτερα γευστικός αλλά παρεξηγημένος. Είναι από τα τρόφιμα με την υψηλότερη συγκέντρωση σε βιταμίνη Α, το οποίο βοηθά στην υγεία των ματιών. Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης Β και περιέχει ασβέστιο, φώσφορο και άλλα στοιχεία χρήσιμα για τις λειτουργίες του οργανισμού.
Χυμός μήλου
Χυμός πορτοκάλι
Αν και μπορεί να το έχετε συνδέσει με κοκτέιλ ποτών, ο χυμός κράνμπερι έχει ευεργετικές ιδιότητες. Περιέχει πλήθος βιταμίνης C και βοηθά στην προστασία από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget