PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Έρχονται από 2 Φεβρουαρίου οι πρώτες επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ

Έρχονται από 2 Φεβρουαρίου οι πρώτες επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ
«Ξεκινούν από τις 2 Φεβρουαρίου τα νέα προγράμματα για την επόμενη πενταετία», προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό συνέδριο. Προανήγγειλε την εκκίνηση των 4 προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που περιμένει εδώ και μήνες η αγορά.
Παρέχουν έως 100% επιδοτήσεις για νέες επενδύσεις στην υγεία και σε άλλους κλάδους, αλλά και επιδοτούν έως 40% υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέους πτυχιούχους (από ιατρούς έως αναλογιστές) και σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Παρέχουν ευκαιρίες και για τους προμηθευτές που θα «προσληφθούν» στα έργα για εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, δαπάνες προβολής και δικτύωσης.
Τα προγράμματα βρίσκονται στο στάδιο της προδημοσίευσης και αυτή την περίοδο οριστικοποιούνται οι επιλέξιμοι κλάδοι αλλά και οι αναλυτικοί όροι της προκήρυξης:
Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται να βρεθεί λύση για να καλύπτουν τις ανάγκες τους για ιδιωτική συμμετοχή χωρίς εγγυητικές επιστολές, οι αιτήσεις θα είναι ηλεκτρονικές για να υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια επιλογής ενώ εξετάζεται και ένα «ταμείο» που θα «διευκολύνει» προσωρινά στους δικαιούχους που έχουν στα χέρια τους τιμολόγια και περιμένουν να εγκριθεί η δαπάνη τους για να λάβουν τα κοινοτικά κονδύλια.
Τα προγράμματα:
Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές
Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία, Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά / Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον). Θα ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 40%, Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού, το ποσοστό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 10 μονάδες.
Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Θα ενισχύει τη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων που βασίζονται σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια. Τα σχέδια που θα ενισχυθούν θα πρέπει να αφορούν στην Υγεία-Φάρμακα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Περιβάλλον, Αγροδιατροφή, Ενέργεια, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. Θα ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού έως 60.000,00 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 100% του συνολικού προϋπολογισμού.
Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Θα πρέπει να έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991, και θα χρηματοδοτούνται για την έναρξη και για την υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: Ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου και κοινωνικού λειτουργού, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, μουσικού, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, κ.ά.
Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Στόχος ο εκσυγχρονισμός τους, η ποιοτική αναβάθμιση τους και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 15.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 40%, κατά μέγιστο, των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού, το ποσοστό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 10 μονάδες μόνο μετά την πιστοποίηση επίτευξης αυτού του στόχου.
Ο Υπουργός Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που παρουσίασε ήδη το Insurancedaily.gr με το άρθρο «Τι θα χρηματοδοτεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος», ο οποίος θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. «Ενισχύει πολύ τη νέα επιχειρηματικότητα, ενισχύει τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας γύρω από το ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πρωτίστως σταθερό φορολογικό περιβάλλον για 7 χρόνια, και δίνει και πολλά άλλα κίνητρα επικεντρωμένα σε τομείς, κλάδους ή δραστηριότητες που έχουν αυτή τη δυναμική», επισήμανε.
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget