PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ρεκόρ εισπράξεων στο παγκόσμιο box-office το 2015, θρίαμβος του Star Wars

Το νέο «Star Wars:
Η Δύναμη Ξυπνάει», συνεχίζει την θριαμβευτική του πορεία στο παγκόσμιο box office. Η ταινία συγκέντρωσε 88,3 εκατομμύρια δολάρια για τρίτη εβδομάδα.
Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει στις ΗΠΑ τόσο το «Jurassic World», όσο και ο «Τιτανικός» και να γίνει η νούμερο 2 ταινία σε εισπράξεις μέσα σε μόλις 19 ημέρες, έχοντας μπροστά του μόνο το «Avatar» με εισπράξεις 760,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι υπολογισμοί αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον πληθωρισμό. Σε σημερινές τιμές, στην πρώτη θέση βρίσκεται το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» με εισπράξεις 1.739.604.200 δολάρια, ενώ το Avatar βρίσκεται μόλις στην 14η θέση και «Η Δύναμη Ξυπνάει» βρίσκεται στην 21η θέση. Τα ποσά αυτά βασίζονται στις πολλαπλές προβολές μιας ταινίας σε κινηματογραφικές αίθουσες και στην κυκλοφορία τους σε βιντεοκασέτες, dvd, blu-ray και αλλού.
Στην Ελλάδα, η ταινία έχει κόψει μέχρι στιγμής 291.351 εισιτήρια πανελλαδικά. Το τετραήμερο που μάς πέρασε έκοψε 67.992 εισιτήρια σε 151 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα και 38.890 σε 59 αίθουσες στην Αθήνα.
Το αντίπαλον δέος της Δύναμης στο ελληνικό box office είναι η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας Άλλος Κόσμος» που σε 18 ημέρες προβολής έχει κόψει περισσότερα από 370.000 εισιτήρια.
Ρεκόρ για το διεθνές box-office το 2015
Με μεγάλες ταινίες να σημειώνουν τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office μέσα στο 2015, σημειώθηκε ρεκόρ εισπράξεων της τάξης των 38 δισ. δολαρίων μέσα στη χρονιά.
«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», «Jurassic World», «Avengers: Age of Ultron», τα «Minion», καθώς και το 7ο «Fast and Furious» συγκέντρωσαν το καθένα πάνω από 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Άλλες οκτώ ταινίες (Spectre, Τα Μυαλά Που Κουβαλάς, Mission: Impossible - Rogue Nation, Αγώνες Πείνας: Επανάσταση Μέρος ΙΙ, The Martian, 50 Αποχρώσεις του Γκρι, Σταχτοπούτα και Ant-Man) συγκέντρωσαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.
Σημαντικές ήταν οι εισπράξεις που προήλθαν από την Κίνα, ενώ το αμερικάνικο box-office έφερε 11 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι. Σύμφωνα με αναλυτές, μόνο η Universal και η Disney έχουν λόγους να χαμογελούν, καθώς εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες, το αμερικάνικο box office είδε και μερικές μεγάλες αποτυχίες.
Ανάμεσα στις ταινίες που απέτυχαν ήταν το πολυαναμενόμενο Tomorrowland, καθώς και το Pan, ενώ τα Steve Jobs και The Walk δεν απέφεραν τις αναμενόμενες εισπράξεις.
«Δεν υπήρχε βάθος στο box office (σε σχέση με τους τίτλου): υπήρχαν πολλές εισπράξεις για λίγες ταινίες, αντί για περισσότερες ταινίες» σημειώνει υπεύθυνος διανομής της 20th Century Fox.
Εταιρείες όπως η 20th Century Fox, η Sony, η Lionsgate και η Paramount είδαν πτώση μεταξύ του 10% και του 38% σε σχέση με το 2014, ενώ ακόμα και η Disney δεν θα καταφέρει να «γλιτώσει» την εταιρεία από τις απώλειες του αθλητικού καναλιού ESPN και την πτώση της μετοχής της.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget