PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





CAMP ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ & ΑΛΠΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

CAMP ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ & ΑΛΠΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΟΥΡΝΑΣ 2.450m - ΣΚΟΛΙΟ 2.912m
ΟΛΥΜΠΟΣ 30 – 31 Ιανουαρίου 2016
Το camp χειμερινού βουνού, πραγματοποιείται σε μια από τις πιο όμορφες, αλπικές και απομονωμένες περιοχές του Β.Δ. Ολύμπου. Στο οροπέδιο της Μεγάλης Γούρνας 2.450μ. και στις κορυφές που την περιβάλουν. Απευθύνεται σε ορειβάτες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο χειμερινό βουνό, να βελτιώσουν την κίνηση τους στο χιονισμένο και παγωμένο πεδίο, να εμπεδώσουν την χρήση υλικών ασφάλισης και γενικότερα τους χειρισμούς ασφαλείας, ενώ στα πλαίσια της εφαρμογής των γνώσεων θα γίνει ανάβαση στο Σκολιό.
Παράλληλα με το camp ορειβασίας και στην ίδια περιοχή, θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη εκδήλωση που αφορά στην αλπική χειμερινή αναρρίχηση και απευθύνεται σε ορειβάτες και αναρριχητές, που επιθυμούν να κάνουν το «επόμενο βήμα» στο χειμερινό βουνό, υπό την επίβλεψη Οδηγών Βουνού και μέσα από ασφαλείς αναρριχητικές πρακτικές και διαδικασίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα : Συνάντηση στην Πέτρα Ολύμπου στις 07:00 και αναχώρηση για την περιοχή του Ξερολακίου. Μέσω του Ρέματος Ξερολακίου θα βρεθούμε στο οροπέδιο της Μεγ. Γούρνας 2.450μ. όπου και θα εγκατασταθούμε στο καταφύγιο ανάγκης του Χρηστάκη (2 ½ - 3 ώρες).
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα αναλυθούν σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο τα παρακάτω αντικείμενα :
- Κίνηση ομάδας και ρυθμός ανάβασης
- Κίνηση σε χιονισμένο πεδίο και βηματισμός
- Αντικειμενικοί κίνδυνοι
- Χρήση πιολέ και κραμπόν σε ποικιλία κλίσεων
- Ασφάλειες στο χιόνι – Ρελέ σε χιόνι και βράχο
- Χιονοστιβάδες – Τομή χιονιού – Χρήση ARVA – έρευνα και ανεύρεση θύματος χιονοστιβάδας.
Διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Χρηστάκη, όπου απαιτείται χειμερινός υπνόσακος, υπόστρωμα ύπνου και μέριμνα για ατομική τροφή και νερό.
2η ημέρα : Ανάβαση στο Σκολιό 2.912μ. – Χειμερινή αναρρίχηση
Πρωινό και στις 07:00 αναχώρηση για το Σκολιό. Σκοπός της ανάβασης, είναι η εφαρμογή και εμπέδωση από τους συμμετέχοντες των τεχνικών κίνησης σε χιονισμένο και παγωμένο πεδίο, η αξιολόγηση των συνθηκών και η επιλογή δρομολογίου ανάβασης και κατάβασης, με βάση την ύλη της προηγούμενης ημέρας.
Για το σκέλος της χειμερινής αναρρίχησης και με βάση την εκτίμηση των συνθηκών, οι συμμετέχοντες στο camp θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαδρομές στην Βόρεια Ορθοπλαγιά της κορυφής Τρύπες 2.600μ ή στον Χότζα 2.598μ, σε γραμμές που ξεπερνούν τα 300μ ΥΔ.
Επιστροφή στο καταφύγιο το μεσημέρι – τακτοποίηση εξοπλισμού και επιστροφή στα αυτοκίνητα.
Εξοπλισμός:
Εξοπλισμός χειμερινού βουνού – εξοπλισμός χειμερινής διανυκτέρευσης – Πιολέ – Κραμπόν – Μπωντριέ – Κράνος – αυτονομία φαγητού.
Δυνατότητα για παροχή υλικών σε όσους δεν διαθέτουν.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος – Οδηγοί Βουνού, έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν μέρος του προγράμματος, πάντα σε συνεννόηση με την ομάδα, εάν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και με γόμωνα την ασφάλεια των ατόμων που οδηγούν - εκπαιδεύουν.
Επίσης, μπορεί να μεταβάλλουν τη διαδρομή αναρρίχησης/ανάβασης ή μέρος αυτής, εάν το επιβάλουν ξαφνικοί λόγοι υγείας κάποιου μέλους της ομάδας ή να τη διακόψουν, σε περίπτωση που μέλος της ομάδας δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που θέτουν οι Οδηγοί Βουνού.
Οι διαδρομές και η εκπαίδευση, πραγματοποιούνται σε αλπικό περιβάλλον, με διάρκεια ( πρόσβαση - ανάβαση – κατάβαση- επιστροφή) 6 – 8 ώρες. Απαιτούνε καλή υγεία και επαρκές επίπεδο φυσικής κατάστασης, καθώς και αναρρίχηση με σακίδιο βάρους 4 - 5 κιλών στην πλάτη.
Οι Οδηγοί Βουνού δεν ευθύνονται για ατύχημα που δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.
Υπεύθυνοι προγράμματος – Δηλώσεις συμμετοχής
Ανανιάδης Χρήστος
Οδηγός Βουνού - Εκπαιδευτής Ορειβασίας ΕΟΟΑ
6986 501087 / info@mountainspirit.gr
Παρούσης Άκης
Οδηγός Βουνού - Εκπαιδευτής Ορειβασίας ΕΟΟΑ
6976 695869 / info@olympus-guiding.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget