PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Δωδεκάωρος σήμερα ο αποκλεισμός των Τεμπών

Δωδεκάωρος σήμερα ο αποκλεισμός των Τεμπών
- Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Οι αγρότες των Τεμπών συντονίζονται πλέον πανελλαδικά .Σήμερα συμμετείχαν σε νεα σύσκεψη στη Λαμία, ενώ χθες στην Κατερίνη, όπου αποφασίστηκε από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή στο πανελλαδικό συντονιστικό όργανο να κλείσουν σύνορα, δρόμοι και λιμάνια, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση να ανοίξει το διάλογο πάνω στις προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί με επιτροπή τεχνοκρατών.

Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο, με 24ωρο αποκλεισμό. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου…

Πάντως οι αγρότες των Τεμπών δηλώνουν ότι θα παραστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που καλούν οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες παραμένουν στο μεγάλο μπλόκο στο Γιόφυρο με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, καθώς και στο μπλόκο στην περιοχή του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, αποκλείοντας έτσι την Εθνική Οδό σε δύο σημεία. Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η παλαιά εθνική οδός στην περιοχή του Καρτερού, απ’ όπου γίνεται κυρίως η κίνηση των οχημάτων. Παράλληλα, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο στα μπλόκα.

Δίωρα καθημερινά μπλόκα στην εθνική οδό και στους παράδρομούς της μέχρι και την Κυριακή αποφάσισαν οι αγρότες του Ρεθύμνου.

Αργά το βράδυ, οι αγρότες άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων. Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών – Κορίνθου γίνεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό. Στο μεταξύ τα μεσάνυχτα οι αγρότες ανοίγουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που ήταν κλειστός από χθες το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ανοίγει από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης και για επτά ώρες το τελωνείο στην Εξοχή.

Άνοιξαν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και αύριο σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

ΠΗΓΗ www.thessaliatv.gr
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget