Pierias Group Advertising

Pierias Group Advertising
ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ (Διαφημιστικα δωρα Εκτυπωσεις)

Σήμερα στην πόλη μας Κατερίνη έχουμε μια όμορφη Συνάντηση- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ σε έργα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Στέφανος Κορκολής αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη κι αυτή την φορά εμφανίζεται στην Κατερίνη όπου συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο της Κατερίνης.

Βασισμένες στο ομώνυμο Χρυσό CD, οι συναυλίες είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. Πρώτος σταθμός της περιοδείας των δυο καλλιτεχνών σε μεγάλες πόλεις της χώρας ήταν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Οκτωβρίου, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη. Στη sold out συναυλία, ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Αυτό το σημερινό, για τη μουσική μου, το θεωρώ ένα νέο ξεκίνημα. Είναι, λοιπόν, ένα καινούριο ξεκίνημα και το οφείλω στον Στέφανο Κορκολή. Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση του Στέφανου Κορκολή δεν είναι λόγια, είναι έργα....Στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με τον Διόνυσο. Μπορεί να γίνεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, Απόλλων ή Διόνυσος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σε κάνει να αισθάνεσαι φως!».

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως "ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής τους προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό", δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη -μια νεότατη ερμηνεύτρια- αποκάλυψη, κατ' ομολογία του ίδιου του συνθέτη. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στη συναυλία, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των "προδομένων" έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000 που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Πρόκειται για το Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική, ίσως το πιο λυρικό έργο του μεγάλου συνθέτη σε ποίηση Δήμητρας Μαντά, που κυκλοφόρησε το 1994 από την Γαλλική εταιρεία AUVDIS.
H προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email:pieriasnews@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Top