PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τι είναι το βιολογικό κρασί και γιατί έγινε της μόδας;


Τι είναι το βιολογικό κρασί και γιατί έγινε της μόδας;
Ένα ποτήρι βιολογικό κρασί ακούγεται σε πολλούς πιο δελεαστικό. Γιατί, όμως;
Σύμφωνα με στοιχεία από την Έκθεση Αυστραλέζικης Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων για το 2014, η ζήτηση βιολογικού κρασιού ανεβαίνει, αντιπροσωπεύοντας το 6,9% της αγοράς βιολογικών προϊόντων στην Αυστραλία, με την παραγωγή βιολογικών οίνων να αυξάνεται κατά 120% μεταξύ 2011 και 2014.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση του αριθμού των νεαρών ταλαντούχων οινοποιών, που αναζητούν βιολογικά σταφύλια για να κάνουν τα κρασιά τους, και επίσης σε μια συγκυριακή αύξηση των hipsters που ψάχνουν τις βιολογικές αγορές παραγωγών και τα μικρά μπαρ που σερβίρουν ψαγμένο, βιολογικό, κρασί. Με άλλα λόγια το βιολογικό κρασί έγινε μόδα από αυτούς που θέλουν να κατηγοριοποιήσουν τον εαυτό τους ως ψαγμένο και διαφορετικό. Τι είναι όμως ένα βιολογικό κρασί;
Τι είναι το βιολογικό κρασί
Ένα βιολογικό κρασί είναι ένα κρασί φτιαγμένο από σταφύλια που έχουν παραχθεί χωρίς τη χρήση τεχνητών ή συνθετικών χημικών ουσιών, όπως ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Οι βιοκαλλιεργητές εργάζονται με τη φύση, κι όχι εναντίον της, για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας του αμπελώνα τους. Για παράδειγμα, προωθούν την τεχνική των καλυπτόμενων αμπελιών-καλύπτουν, δηλαδή τα αμπέλια να αποτελούν ενδιαίτημα για τα ωφέλιμα έντομα, που είναι ο φυσικός εχθρός των προβληματικών ειδών.
Ακόμη, έχουν ένα μικρό κοπάδι πρόβατα να βόσκουν μεταξύ των σειρών αμπέλου και να τρώνε τη χλόη και τα ζιζάνια. Με τον τρόπο αυτό, το αμπέλι γίνεται ένα αυτορυθμιζόμενο, φυσικό οικοσύστημα, το οποίο είναι ικανό να καταπολεμήσει μόνο του τα προβλήματα στη καλλιέργεια και δεν χρειάζεται τεχνητές, δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες.
Σήμερα, θα βρείτε, χωρίς αμφιβολία, πολλές ετικέτες βιολογικών κρασιών που περιλαμβάνονται στο ράφι του καταστήματος ή στον κατάλογο κρασιών του αγαπημένου σας μικρού μπαρ. Αλλά αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι το βιολογικό κρασί να είναι πιστοποιημένο.
Η πιστοποίηση δίνεται από ανεξάρτητο τρίτο φορέα, ο οποίος διενεργεί ετήσιους ελέγχους στους αμπελώνες που έχουν υποβάλει αίτηση για τη βιολογική πιστοποίηση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σταφύλια που αναπτύσσονται συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές τόσο του συγκεκριμένου φορέα πιστοποίησης όσο και του υπουργείου Γεωργίας. Είναι παράνομο ο οινοποιός να πουλήσει ή να προωθήσει το κρασί τους ως βιολογικό, εφόσον δεν έχει πιστοποιηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget