PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Λουκέτο: Για "πάντα" εκτός Ευρώπης το ελληνικό ποδόσφαιρο!


Λουκέτο: Για "πάντα" εκτός Ευρώπης το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Ώρα μηδέν για τις ελληνικές ομάδες!
Στα βράχια οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και με ορατό πλέον τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο.
Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ζητούν επισταμένως την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο απορρίπτει ο υφυπουργός τραβώντας το σχοινί στα άκρα.
Η FIFA και η UEFA έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας να αναθεωρήσει την θέση του, άλλως οι ελληνικές ΠΑΕ και οι εθνικές ομάδες θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος καθώς:
- Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των κλιμακίων-ανδρών και γυναικών, τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA κατά συνέπεια και από τα προκριματικά € και Παγκοσμίου Κυπέλλου.
- Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο εξωτερικό με ομάδες του εξωτερικού.
- Όλες οι ελληνικές ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- Champions League και Europa League- αποκλείονται αυτομάτως.
- Η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θεμελιώνουν δικαίωμα προσφυγής για να μείνουν ελεύθεροι.
- Η ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα: - συμμετοχής και ψήφου σε FIFA και UEFA, συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA, κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA, πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη τους.
Επ΄ αόριστον
Εάν η FIFA αποφασίσει το ελληνικό GREXIT θα είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του, μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο αλλά μέχρι και όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική και σταματήσει να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή: «Η FIFA θα μπορούσε να δει θετικά ένα συνολικό «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντας ΚΑΙ το πρωτάθλημα, αλλά θεωρεί άνευ λογικής και ουσίας τη διακοπή μόνο του κυπέλλου «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής και βίας. Αυτό είναι προτιμότερο. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε. Θα υπήρχε δικαιολογητικό αν διέκοπτε και το πρωτάθλημα. Έχει μία εβδομάδα τουλάχιστον διορία ο υφυπουργός για να αναθεωρήσει. Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση θα είναι αρνητική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κυριότερος όρος από την πλευρά του υφυπουργού έχει να κάνει με την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ζητάει μία μορφή εξυγίανσης της όπως και κάποιων επιτροπών. Είμαστε διατεθειμένοι να το εξετάσουμε» και προσέθεσε:
«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να μην τεθούν θέματα βίας. Θα μπορούσαν να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή, εφόσον αποτελεί πρόβλημα η διαιτησία στην Ελλάδα. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ. Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget