PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 13ου Olympus Marathon

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 13ου Olympus Marathon
Λιγότερο από δύο ημέρες έμειναν πριν την διεξαγωγή του 13ου Olympus Marathon, του κορυφαίου διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο στις 26 Ιουνίου, εδώ και 13 συναπτά έτη

Λιγότερο από δύο ημέρες έμειναν πριν την διεξαγωγή του 13ου Olympus Marathon, του κορυφαίου διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο στις 26 Ιουνίου, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, εδώ και 13 συναπτά έτη.
Όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία λοιπόν για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο. Έναν αγώνα 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής που για φέτος θα υποδεχτεί 790 αθλητές, αριθμό ρεκόρ συμμετεχόντων.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Ιουνίου (σ.σ η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:00 το πρωί), αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία. Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές θα χρειαστεί να ακολουθήσουν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τα "ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και θα ξεκινήσουν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο

Στον φετινό αγώνα θα συμμετάσχουν 92 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου. Στους συμμετέχοντες του αγώνα ξεχωρίζουν ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής και 3 φορές νικητής του αγώνα, o Ισπανός Jessed Hernandez, καθώς και ο Έλληνας πρωταθλητής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος 2 φορές νικητής του αγώνα. Στο φετινό αγώνα θα συμμετέχουν πολλοί καταξιωμένοι δρομείς ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα όπως ο Γιώργος Διαλεκτός ο Μπόγκοτς Γιάτσεκ, Νίκος Καλοφύρης, Χάρης Καλαμπούκας, Άρης Τσίπης, Στάυρος Στεφανής, Πλάτωνας Αρώνης. Αρκετοί είναι και οι Elite αθλητές του εξωτερικού που θα λάβουν μέρος φέτος στον αγώνα όπως ο Ελβετός Philipp Bruger, O Nορβηγός Amdahl Sondre, ο Αιθίοπας Woldogeiorgis Eyob και πολλοί άλλοι.

Στις γυναίκες επίσημη καλεσμένη στη φετινή διοργάνωση είναι η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Stevie Kremer που είναι μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες ορεινού τρεξίματος στον κόσμο. Στις υπόλοιπες γυναικείες συμμετοχές ξεχωρίζουν οι διακεκριμένες αθλήτριες Ξένια Καζιμίροβα, Άννα Τσέκοσκα, Χριστίνα Κοζάρεβα, Λόρα Περσένκο, Ιρένα Μαλιμπόρσκα αλλά και η Γλυκερία Τζιατζιά, νικήτρια του χειμωνιάτικου Eνιπέα που ένας τραυματισμός δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στον περυσινό Olympus Marathon. Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες κρατά από το 2008 ο Ισπανός, Jessed Hernandez, με χρόνο 4:33:37, ενώ εκείνο των γυναικών η Corine Favre με 5:29:57.
Φέτος για 2η χρονιά διεξάγεται και ένας αγώνας μικρότερης απόστασης για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, 10 χιλιομέτρων τα «Ολύμπια Μονοπάτια» Ο αγώνας αυτός απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς του ορεινού τρεξίματος που επιθυμούν να αγωνιστούν και αυτοί στον Όλυμπο σε μια πιο βατή διαδρομή λιγότερων χιλιομέτρων. Οι συμμετοχές φέτος για τον αγώνα «Ολύμπια μονοπάτια» φτάνουν τις 470. Ακολουθούν και οι μικρότεροι αγώνες που απευθύνονται σε παιδιά τους Olympus Kids και Οlympus Junior που δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς λάτρεις του βουνού να αγωνιστούν και αυτοί.

Ο OLYMPUS MARATHON, το Runner Store, η περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ο δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλούν λοιπόν να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις της 13ης διοργάνωσης του Olympus Marathon, στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου και στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου και σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή λήξης και απονομών των αγώνων.

Χορηγοί

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ θα είναι δίπλα σε όλους τους δρομείς στην μοναδική τους αυτή προσπάθεια ως ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης. Να σημειώσουμε πως τα ενεργειακά προϊόντα είναι προσφορά του μεγάλου χορηγού του αγώνα, Ethicsport. Οι υπόλοιποι χορηγοί του αγώνα είναι η εξειδικευμένη εταιρία δρομικών ειδών Salomon, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis, η εταιρεία Melissa που διοργανώνει και το pasta party, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, η εταιρεία Νovo Nordisk και το Luxury Hotel & Spa Cavo Olympo.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget