PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Μt Olympus The Creation Επική παραγωγή για τον Όλυμπο

Μt Olympus The Creation Επική παραγωγή για τον Όλυμπο από την Αθηνά Κρικέλη και τον Δημήτρη Ζησόπουλο
Aμερικάνικη παραγωγή με την υπογραφή της πολυβραβευμένης Αθηνάς Κρικέλη.
Στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ της Ellopia Films USA και της Αθηνάς Κρικέλη. “Μt Olympus the Creation”
Την σκηνοθεσία συνυπογράφει ο Δημήτρης Ζησόπουλος. Υπεύθυνος για τις αερολήψεις ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Τζάρτος ενώ την μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Γιώργος Χατζής.
Η έρευνα και συγγραφή του σεναρίου διήρκησε δύο μήνες, η ομάδα της Ellopia χρειάστηκε να ανεβεί στον Ολυμπο 14 φορές σε περίοδο τριών μηνών, για να καταγράψει τα σημεία και τα σημάδια που υπέδειξε η Γεωλόγος Αννιε Ράσσιος.(Ολη η γεολογική πορεία του ντοκυμαντέρ στηρίζεται στην δεκάχρονη έρευνα της αμερικανίδας Γεολόγου στον Ολυμπο και τις ιδιαιτερότητές του).
Η παραγωγή ταξίδεψε μέχρι τις Μπαχάμες για τις ανάγκες του ντοκυμαντέρ και χρειάστηκαν άλλοι τέσσεροι μήνες για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και της μουσικής σύνθεσης.
Η πρώτη προβολή αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα τιμής ενεκεν,στους πρόποδες του βουνού Ολυμπος στο Αρχαίο Δίον. Στις 24 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ. Τιμή εισόδου 5 ευρώ, είσοδος δωρεάν για παιδιά.
Ο τηλεπτικός οργανισμός Ellopia Films USA, εδρεύει στην Νέα Υόρκη και επικεντρώνεται κυρίως στην δημιουργία ντοκυμαντέρ ανα τον κόσμο. Μέχρι τώρα διακρίσεις: 4 Telly Awards, 1ο βραβείο από τον τ. πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, 1ο βραβείο στις Κάννες, 3 παγκόσμια βραβεία (Χόλυγουντ, Σαν Φραντζισκο, Λος Ατζελες). http://www.ellopiatv.com
Διοργανωτές της εκδήλωσης: Δήμος Δίου Ολύμπου, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Olympus Adventure, Φεστιβάλ Ολύμπου.
Χορηγός Επικοινωνίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Πρακτορείο 104.9
“Με πολύ χαρά και τιμή ανέλαβα τη σύνθεση της μουσικής για το ντοκιμαντέρ “Μt. Olympus The creation” καθότι ο Όλυμπος αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης ανά τους αιώνες για όλους μας.
Αρχαιοελληνικοί ήχοι παντρεύονται αρμονικά με δυτικά ηχοχρώματα σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί μουσικά το δέος που αισθάνεται κάθε επισκέπτης όταν βρεθεί στον Όλυμπο.
Ευχαριστούμε την Αθηνά Κρικέλη που μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να συμπορευθούμε
σε αυτό το ταξίδι του μύθου και της πραγματικότητας.ΓιώργοςΧατζήςΣυνθέτης
Νιώθω μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον τόπο μου, στη χώρα που με γέννησε, στις ρίζες μου γιατί, ‘ρίζεςείναι οι άνθρωποι, τα μνημεία, τα πουλιά, ο αέρας, η θάλασσα, ο ουρανός, τα βουνά… Όλα αυτά τα ‘φυλάγωκαλά, σαν θησαυρό, γιατί ‘αυτάείναι η Ιστορία της δικής μου ΕΛΛΑΔΑΣ!
Ο Oλυμπος είναι μέρος αυτής της Ιστορίας, της Κληρονομιάς μου…!!!
Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι πολύ πιο μεγάλο από τις ικανότητές μου αλλά και όλων των συνεργατών της Ομάδας μας, της ΕΛΛΟΠΙΑ. Μας έχει ξεπεράσει το ίδιο το θέμα, ψηλώνει κάθε μέρα και περισσότερο όπως ο ίδιος ο ΌλυμποςΔεν μπορούμε να αποτύχουμε γιατί ο Όλυμπος ‘δενμας το επιτρέπει. Στόχος μας να επανατοποθετήσουμε τον Ολυμπο στον παγκόσμιο χάρτη!
Αθηνά Κρικέλη ημοσιογράφος Σκηνοθέτης

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget