PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ, «ΧΡΥΣΟΣ» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ!

ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ, «ΧΡΥΣΟΣ» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ!
Μόλις ένα λεπτό, όσο διαρκούσε το πρόγραμμά του στους κρίκους, έφτανε στον Λευτέρη Πετρούνια για να κερδίσει αιώνια δόξα και να σηκώσει την Ελλάδα στα ουράνια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!
Ο 26χρονος πρωταθλητής έδειξε από τι είναι φτιαγμένος και θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων με 16,000 βαθμούς, αφού εκτέλεσε ονειρεμένα το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,80 στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο, έχοντας τη θερμή συμπαράσταση των συναθλητών του, των στελεχών της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, της μητέρας του, Σοφίας, αλλά και τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων, που προσδοκούσαν να τον δουν Ολυμπιονίκη!
Παρότι κλήθηκε να αγωνιστεί μόλις 2ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη έκανε την εμφάνιση της ζωής του και... εισάκουσε την επιθυμία του προπονητή του, ο οποίος είχε πει ότι θα ήταν ευχαριστημένος με ένα βαθμό από 16,000 και πάνω!
Η άψογη έξοδος του Πετρούνια, η λεπτομέρεια που είχε λείψει από προηγούμενες επιτυχίες του, ήταν η επιβεβαίωση ότι αυτό το χρυσό μετάλλιο δεν χάνεται με τίποτα και άφησε τους αντιπάλους του να αγωνίζονται για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου... 
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2012, Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 β., ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,700 β..
Αντίθετα, εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (4ος με 15,600 β.), ο οποίος αυτή τη φορά παρουσιάστηκε κατώτερος από ό,τι στον προκριματικό του προπερασμένου Σαββάτου (06/08), όπου είχε υποσκελίσει τον Έλληνα πρωταθλητή με 15,900 έναντι 15,833 β..
Χάρη στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο, ο 26χρονος «άρχοντας των κρίκων» έφτασε σ’ ένα σπάνιο επίτευγμα, αφού έγινε ταυτόχρονα κάτοχος του Ολυμπιακού, του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου στο ίδιο αγώνισμα! Μόνο ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, κερδίζοντας διαδοχικά τους τρεις βαρύτιμους τίτλους, επίσης στους κρίκους, μεταξύ 2003 και 2004.
Αυτό είναι το πέμπτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής γυμναστικής, έπειτα από εκείνα που κατέκτησαν οι Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στο έδαφος) και Δημοσθένης Ταμπάκος (Σίδνεϊ 2000: ασημένιο στους κρίκους, Αθήνα 2004: χρυσό στους κρίκους) στην ενόργανη, αλλά και το χάλκινο του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 στη ρυθμική.
Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 16,000 β.
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,766 β.
3. Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,700 β.
4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,600 β.
5. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 15,466 β.
6. Χάο Γιόου (Κίνα) 15,400 β.
7. Ντάνι Πινιέιρο Ροντρίγκες (Γαλλία) 15,233 β.
8. Ντένις Χούσενς (Βέλγιο) 14,933 β.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget