PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ολοκληρώθηκε ο προαποφασισμένος αποκλεισμός του MEGA από άδειες

Ολοκληρώθηκε ο προαποφασισμένος αποκλεισμός του MEGA από άδειεςΤο χρονικό του προαποφασισμένου και προαναγγελθέντος αποκλεισμού του MEGA από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε σήμερα μετά την απόρριψη των τεκμηριωμένων ενστάσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για τον αρχικό αποκλεισμό του από την φάση της πλειοδοσίας.
Δεν αρκούσε η παράκαμψη του ΕΣΡ για την εξέλιξη αυτή καθώς καταστρατηγήθηκαν και οι ίδιοι οι όροι του διαγωνισμού που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε, φωτογραφίζοντας αρνητικά τη μοναδική εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, το MEGA.
Η Γενική Γραμματεία και οι επιτροπές της έφθασαν στο σημείο να παραβλέψουν δηλαδή ακόμα και τους όρους που έθεσαν οι ίδιοι προκειμένου να φθάσουν στον αποκλεισμό του καναλιού.
Το παράδοξο και οι αντιφάσεις στις οποίες περιήλθε η επιτροπή αποτυπώνονται στο γεγονός ότι έκανε επι της ουσίας δεκτές όλες τις ενστάσεις μια προς μια, αλλά απέρριψε συνολικά την προσφυγή.
Στο πρακτικό της επιτροπής αναγράφεται ότι το MEGA είχε δίκιο που διαμαρτυρήθηκε στην ένστασή του ότι κακώς θεωρήθηκε ότι δεν υπέβαλλε πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας τόσο από το ΙΚΑ όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων αφού ο φάκελος ασφαλιστικής ενημερότητας ήταν πλήρης.
Ωστόσο προσθέτει ότι η Γενική Γραμματεία ζητάει και ασφαλιστική ενημερότητα και για συνεργάτες της εταιρείας ενώ "κλείνει τα μάτια" σε πανομοιότυπες περιπτώσεις στους φακέλους των ανταγωνιστών.

Άλλη κραυγαλέα αντίφαση είναι οι αναφορές στους φακέλους ασφαλιστικής ενημερότητας εταιρειών μετόχων του MEGA. Ενώ δηλαδή γίνεται δεκτή η ένσταση του καναλιού ότι οι εταιρείες προσκόμισαν πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ, η Γενική Γραμματεία εφευρίσκει "κενό" ζητώντας ασφαλιστική ενημερότητα από τα ταμεία δημοσιογράφων ενώ οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν απασχολούν δημοσιογράφους.
Πρωτοφανής ήταν και η απαίτηση να προσκομίσει το MEGA τα ονοματεπώνυμα μετόχων διεθνών τραπεζικών κολοσσών, όπως είναι η HSBC και η Goldan Sachs.
Μετά την κατακραυγή που προηγήθηκε, η Γενική Γραμματεία ξέχασε την απαίτηση αυτή και ανακάλυψε άλλη καθώς ζήτησε να προσκομιστούν τα παραστατικά αγορών των μετοχών του MEGA που απέκτησαν οι εταιρείες αυτές από το χρηματιστήριο.
Ομοίως η Γενική Γραμματεία Τύπου απέσυρε τις ενστάσεις της για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου του MEGA αφού η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να διαβάσουν τα πρακτικά του ΔΣ και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για τις διαδικασίες που είχαν εγκριθεί από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και το υπουργείο Οικονομικών παλιότερα.
Όμως η Γενική Γραμματεία στην προσπάθειά της να ανακαλύψει κενά στα έγγραφα για τη συγκρότηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέτρεξε 30 χρόνια πίσω, ζητώντας τις οικονομικές καταστάσεις του ΔΟΛ για το έτος 1987, προκειμένου να δικαιολογηθεί η συμμετοχή της εν λόγω εταιρείας στην ίδρυση του MEGA δυο χρόνια αργότερα.
Πρόκειται για παραστατικά και βεβαιώσεις που είχαν ελεγχεί τόσο από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς όσο και από το χρηματιστήριο πριν εγκριθεί η είσοδος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε αυτό.
Είναι χαρακτηριστική παράλληλα η συντομία και η ευκολία στις διατυπώσεις με τις οποίες η επιτροπή απορρίπτει τις ενστάσεις του MEGA κατά άλλων ανταγωνιστών αμφισβητώντας έτσι το έννομο συμφέρον της εταιρείας.
Αναφορικά με την πολυσυζητημένη τραπεζική ενημερότητα, η Γενική Γραμματεία απαξιώνει το έγγραφο των τραπεζών που βεβαιώνουν ότι εξετάζουν το αίτημα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για την αναδιάρθρωση του ομολογιακού της δανείου το οποίο είναι τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε σχέση με τον τζίρο της όχι μόνο το χαμηλότερο στην αγορά αλλά και το πλέον εξασφαλισμένο, με εγγυήσεις τόσο κεφαλαιακές όσο και εμπράγματες αλλά και με την ταινιοθήκη του MEGA.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε γνωστό ότι με παραγγελία του εισαγγελέα δεσμεύτηκε η περιουσία του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζου με το αιτιολογικό ότι στον έλεγχο που διενεργήθηκε δεν δικαιολογήθηκε η προέλευση ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόσο ο κ. Αλαφούζος όσο και η ΝΔ σε ανακοινώσεις τους επισήμαναν ότι η σύμπτωση της εισαγγελικής παραγγελίας με τον διαγωνισμό αποτελεί στοιχείο που προκαλεί συνειρμούς.
Ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος και απέδωσε την υπόθεση σε ανταγωνιστές του που λυσσωδώς αντιμάχονται τη δραστηριοποίησή του στον ΣΚΑΪ και τον Παναθηναϊκό.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget