PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Μαζική διαγραφή ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΕ

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διαγράφονται από τον ΟΑΕΕΟι πληροφορίες για την μαζική διαγραφή ασφαλισμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από τον ΟΑΕΕ είναι πιά μία πραγματικότητα.
Το τσουνάμι εισφορών 27% που έρχεται την 1η Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε συνδυασμό με τα υπέρογκα πιά έξοδα που είναι αναπόφευκτα για την διατήρηση ενός ασφαλιστικού γραφείου έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που αναζητούν συνεργασίες, εξειδίκευση στην πώληση προϊόντων ή ακόμη και οριστική διαγραφή από τον ΟΑΕΕ και έξοδο από το επάγγελμα. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επιλογή…..της μαύρης εργασίας.
Συνολικά η φυγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 40.000 το τελευταίο εξάμηνο.
Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όταν αποκαλυφθούν οι επιβαρύνσεις που σε συνδυασμό με τα φορολογικά χαράτσια καθιστούν ασύμφορη τη δήλωση των πραγματικών εισοδημάτων στην εφορία και τα ταμεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα ο Ελεύθερος Τύπος σύμφωνα με την οποία τον Οκτώβρη του 2016 έκλεισαν περισσότερα από 9.000 βιβλία και μπλοκάκια στον ΟΑΕΕ. Επίσης καταγράφεται μεγάλη άνοδος στο ποσοστό αυτό των επαγγελματιών που σταματούν να πληρώνουν στον ΟΑΕΕ παρότι δεν βγαίνουν στην σύνταξη.
Για πρώτη φορά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού το σύνολο των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΕ έχει πέσει κάτω από τους 700.000.
Και όλα αυτά στον δικό μας κλάδο δεν μεταφράζονται απλώς ως μείωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αλλά και ως μείωση των υποψήφιων πελατών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη αυτή παράμετρο που επηρεάζει άμεσα τις εργασίες μας.
Τί μπορούμε να κάνουμε? Άγνωστο.
Αυτό που έχουμε να αναμένουμε είναι οι πρώτες αντιδράσεις και τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού εισφορών σε λιγότερο από 20 μέρες από σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget