PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Γιώργος Κωνσταντόπουλος: Από υπουργός της ΝΔ... επιχειρηματίας

Γιώργος Κωνσταντόπουλος: Από υπουργός της ΝΔ... επιχειρηματίας
Δεν είναι λίγοι οι πρώην βουλευτές και υπουργοί που είτε δεν επανεξελέγησαν είτε αποφάσισαν να μην πολιτευτούν ξανά, με αποτέλεσμα άλλοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, παίρνοντας απλώς τη βουλευτική σύνταξη, άλλοι να γυρίσουν στις δουλειές τους -οι οποίες στην ουσία δεν σταμάτησαν ποτέ να τους ενδιαφέρουν-, ενώ άλλοι... ανοίγουν πανιά για νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του πρώην υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μετά το 2007, οπότε και δεν είναι βουλευτής, αφοσιώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Κωνσταντόπουλος Α.Ε. – «Olymp», στην Κατερίνη, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς της χώρας.
Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο και αυτή τη στιγμή διοικείται από τη δεύτερη γενιά, τους δύο γιους του, τον Γιώργο και τον Προκόπη.
Η έδρα της είναι στην Κατερίνη και αποτελείται από τρία εργοστάσια εκεί και ένα στην Καλαμάτα.
Έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, με χώρες προορισμού τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και την Αυστραλία, εξάγοντας από 16.000 έως 20.000 τόνους ετησίως και αγοράζοντας και διακινώντας το 17% με 18% της ελληνικής εγχώριας παραγωγής ελιάς.
Ο ίδιος ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση της επιχείρησης, καθώς πλέον αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτή του τη δραστηριότητα και μαζί με τον αδερφό του, Προκόπη Κωνσταντόπουλο, έχουν καταφέρει κάθε χρονιά που περνάει να είναι και πιο κερδοφόρα για την «Olymp».
Ο τζίρος της επιχείρησης κυμαίνεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, με τάση ανάπτυξης 10% ετησίως, ενώ το προσωπικό ανέρχεται στα 250 άτομα.
Οπως μας είπε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η ιδιαιτερότητα, αλλά και η συνολική επιτυχία της «Olymp» οφείλεται στη μέθοδο της επεξεργασίας ελιάς που εφαρμόζουν και, ειδικότερα, στη διαδικασία της ζύμωσης.
Και αυτό γιατί έχουν επενδύσει στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στην τεχνογνωσία, ώστε το τελικό προϊόν να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όσον αφορά τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα της ελιάς.
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην υφυπουργό, μας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του μιλώντας για το πόσο δημιουργικός νιώθει λόγω της έντονης ενασχόλησής του με την οικογενειακή επιχείρηση.
Χαρακτηριστικά, μας ανέφερε ότι ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε είχε λάβει άδεια άνευ αποδοχών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου είναι επίκουρος καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής, έχει καταφέρει να αφοσιωθεί στην επιχείρησή του.
Μαζί με τον αδερφό του, Προκόπη, αλλά και τον πατέρα τους, Λεωνίδα, προσπαθούν να κάνουν ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη την εταιρεία, καταφέρνοντας αυτή τη στιγμή τα προϊόντα της να βρίσκονται σε πάνω από 80 χώρες, με ανοδικές τάσεις.
Ο πρώην υπουργός ασχολείται κυρίως με την έρευνα καινούργιων προϊόντων, τα οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση πρωτοποριακών μεθόδων, έχουν κάνει τη βιομηχανία τους μία εκ των κορυφαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυξημένες πωλήσεις εκτός συνόρων
Η βιομηχανία Κωνσταντόπουλος Α.Ε. – «Olymp», όπως τόνισε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο ίδιος ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, διαφοροποιείται λόγω της ροπής που είχε διαρκώς για πωλήσεις εκτός ελληνικών συνόρων, σε μια περίοδο που ελάχιστες βιομηχανίες του κλάδου φρόντιζαν για κάτι τέτοιο.
Ο ζήλος και η πραγματική αγάπη για την επιχείρηση που ο πατέρας του έχτισε τού έδωσαν ένα παραπάνω κίνητρο να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με αυτή, με αποτέλεσμα τώρα να έχει μπει στον χώρο και ο 23χρονος γιος του, Λεωνίδας, ο οποίος, αφού σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο, έχει επιστρέψει δυναμικά, αποτελώντας την τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης.
Ο πρώην υφυπουργός θέλει με αυτόν τον τρόπο να περάσει και το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι αξίζει κανείς να ασχοληθεί με την ελιά, και συγκεκριμένα με τις ευεργετικές δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό το ελληνικό «διαμάντι».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι η αλυσίδα των παραγωγών που έχει αναπτυχτεί σε όλη την Ελλάδα, η οποία συνεχώς διευρύνεται με νέα μέλη.
Σε ερώτησή μας για το αν ενδιαφέρεται να εμπλακεί ξανά με την πολιτική, ο πρώην υπουργός διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του, τονίζοντας όμως ότι ως χώρα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε με θετικό μάτι την παραγωγική Ελλάδα, αυτή την Ελλάδα που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει να παλεύει, περνώντας έτσι και το μήνυμά του στους κυβερνώντες.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ωστόσο, δήλωσε ότι μπορεί η επιχείρηση να οδεύει από το καλό στο καλύτερο και να είναι υπερήφανος για αυτό, αλλά δεν ξεχνάει και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη μεγάλη του αγάπη, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, που δεν είναι άλλη από το επιστημονικό του αντικείμενο, με τη διάθεσή του για προσφορά και διδασκαλία για την Αναπτυξιακή και Κοινωνική Παιδιατρική, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες, να παραμένει αμείωτη.

Πηγή:parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget