PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) Νέος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της Κατερίνης

Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) Νέος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της ΚατερίνηςΟι παρεμβάσεις αναβάθμισης ξεκίνησαν με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών
Μία σοβαρή αναβάθμιση που αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Πάρκο, Πράσινο, Πλατεία ξεκίνησε ο Δήμος Κατερίνης στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), καθώς ήδη υλοποιούνται οι πρώτες χωματουργικές εργασίες και η ενδεδειγμένη προετοιμασία του χώρου, για την ανάπλαση που θα επακολουθήσει....
Με την ολοκλήρωση του έργου, η Κατερίνη αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμη σημαντικό χώρο πρασίνου – αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων, καθώς και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, στην καρδιά της πόλης.
Όπως τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Αλλάζουμε σελίδα για αυτή την περιοχή. Επιτέλους μετά από 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας είμαστε υπερήφανοι που αυτός ο χώρος, στο κέντρο, στην καρδιά της πόλης θα αποτελέσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, που έρχεται να προστεθεί στην πλατεία, στο Πάρκο, αύριο στον Πέλεκα και σε δύο περίπου μήνες στο υπέργειο κομμάτι της υπογειοποίησης. Ένας χώρος που με τις συντονισμένες μας προσπάθειες, με πολύ κόπο και θυσίες όλων των δημοτών, ανήκει στο Δήμο, δηλαδή στους δημότες του, ενώ θα αξιοποιηθεί όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Χώρος Πρασίνου Πλατείας».
Όπως διευκρίνισε - μεταξύ άλλων - ο Δήμαρχος: «Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε να παρέλθουν 95 χρόνια, προκειμένου να κάνει ο Δήμος Κατερίνης εξαγορά όλου αυτού του χώρου, από τους δεκάδες ιδιοκτήτες. Αν δεν είχαμε προχωρήσει έγκαιρα στην εξαγορά των στρεμμάτων, εκεί θα ήταν ήδη χτισμένες πολυκατοικίες. Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι, που εμείς τα καταφέραμε και παραδίδουμε αυτό το χώρο στο Δήμο, στην πόλη, στα παιδιά μας».

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ασχολείται ήδη και εκπονεί μελέτη, η οποία έρθει προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την αξιοποίηση της αστικής αυτής περιοχής, στην καρδιά της Κατερίνης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget