PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Στρατού

Τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Στρατού
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αξιωματικοί που χάθηκαν και η μάχη που δίνει η επιζήσασα. Πού βρέθηκαν τα συντρίμμια του Χιούι.
Νεκροί είναι οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου Χιούι του Ελληνικού Στρατού, ενώ μία γυναίκα, επιβάτης, μέλος του πληρώματος, μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης με την κατάσταση της υγείας της 28χρονης Αρχιλοχία να είναι σοβαρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.
Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στην ορεινή περιοχή του Σαρανταπόρου της Ελασσόνας, κοντά στο σημείο από όπου είχε απογειωθεί, το Στεφανοβίκειο Βόλου, σχεδόν δύο ώρες αφού εξαφανίστηκε το σήμα του από τα ραντάρ.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, το ελικόπτερο κατέπεσε δίπλα σε επαρχιακό δρόμο και σε προσβάσιμο σημείο. Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι, το ελικόπτερο κατέπεσε αφού μπλέχτηκε σε καλώδια του ηλεκτρισμού. Μάλιστα, τα συντρίμμια εντοπίστηκαν όταν διαπιστώθηκε βλάβη στη ΔΕΗ και τα συνεργεία έψαχναν να διαπιστώσουν τα αίτια της διακοπής.
Σε κάθε περίπτωση, το ερευνητικό έργο ανέλαβαν οι δυνάμεις του Στρατού που ήδη βρίσκονται στο σημείο, στο οποίο εξ αρχής μετέβησαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γεώργιος Κατσιαντώνης.
Το UΗ-1H (Huey) είχε απογειωθεί από τον Βόλο και εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση προς την Κοζάνη.
Τα ίχνη του εξαφανίστηκαν στις 7:50 το πρωί της Τετάρτης, ακριβώς δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα προσγείωσής του.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget