PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Η Βασσίλισα Ρεάλ Μαδρίτης Στο Θρόνο της

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-4Ο "βασιλιάς" Ρονάλντο οδήγησε την "βασίλισσα" στο μυθικό 12ο Champions League!
Τρομερό, εκπληκτικό, ασύλληπτο! Κάνοντας μία μεγαλειώδη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε με 4-1 την Γιουβέντους στον τελικό του "Millennium" του Κάρντιφ και έγραψε ιστορία αφού πέρα από το γεγονός ότι κατέκτησε το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά για 12η φορά έγινε η πρώτη ομάδα επί εποχής Champions League (από το 1992 και μετά) που κάθεται στο θρόνο επί δύο διαδοχικές σεζόν και πρώτη μετά την Μίλαν (1989, 1990 το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών).
Αναμφίβολα τα δύο πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση σε αυτό τον τελικό δεν ήταν άλλοι από τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος οδήγησε τους "μερένγκες" σε δεύτερη διαδοχική κατάκτηση και έφτασε ο ίδιος τα 4 τρόπαια Champions League με τον σύλλογο (1 ως παίκτης το 2002 πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ, 1 ως βοηθός προπονητή το 2014 και δύο ως πρώτος προπονητής πέρυσι και φέτος) ενώ ο Πορτογάλος πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Ρεάλ στον τελικό και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικούς τελικούς Champions League (2008, 2014, 2017) φτάνοντας ο ίδιος τις τέσσερις κατακτήσεις συνολικά.
Στον αντίποδα, η Γιουβέντους πήγε στον τελικό έχοντας τη δίψα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 21 χρόνια αναμονής αλλά το φινάλε την βρήκε να γνωρίζει την πέμπτη συνεχόμενη ήττα σε τελικό Champions League (1997, 1998, 2003, 2015, 2017) και να μετράει πλέον μόλις 2 κατακτήσεις σε 9 συμμετοχές στο μεγάλο ραντεβού για την κούπα. Ο δε Τζανλουίτζι Μπουφόν που ονειρευόταν να πάρει το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά δέχτηκε 4 γκολ (στα προηγούμενα 12 παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση η "βέκια σινιόρα" είχε μόλις 3 παθητικό) και είναι πλέον μαζί με τον Φαν ντερ Σαρ ο κίπερ με τα περισσότερα γκολ παθητικά σε τελικούς Champions League (7).
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τελικός ήταν ισορροπημένος μόνο στο πρώτο 45λεπτο που το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε στο 20' (στην πρώτη ευκαιρία της) με σουτ στην κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από ασίστ του Καρβαχάλ ενώ στο 27' ήρθε η ισοφάριση από τον κορυφαίο παίκτη της Γιουβέντους στο πρώτο μέρος, Μάριο Μάντζουκιτς, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γυριστό από το ύψος της μεγάλης περιοχής που συναγωνίζεται σε ομορφιά το υπέροχο γκολ του Ζιντάν στον τελικό του 2002.

Στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο ΜΙΑ ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Ρεάλ που έκανε ό,τι ήθελε, δημιουργώντας 9 τελικές προσπάθειες και πετυχαίνοντας 3 γκολ! Στο 61' ο Καζεμίρο έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Ζιντάν με σουτ από τα 30 μέτρα (η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα και αιφνιδίασε τον Μπουφόν), στο 64' ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε από κοντά τον Μπουφόν μετά από γύρισμα του Μόντριτς από τα δεξιά ενώ στο 90' το όνειρο των Μαδριλένων και ο εφιάλτης των Τορινέζων ολοκληρώθηκε με άψογο πλασέ του Ασένσιο μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μαρσέλο και γύρισμα πάρε-βάλε του Βραζιλιάνου από τα αριστερά.




Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Frank Augstein

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget