PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τραγωδία στο Λονδίνο

Έξι νεκροί, άνθρωποι πετούσαν τα παιδιά τους από τα παράθυρα
Έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτήριο του δυτικού Λονδίνου, με 20 εκ των 64 ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άνθρωποι φέρονται να πετούσαν τα παιδιά τους από τα παράθυρα του κτηρίου, μέσα σε πανικό, προκειμένου να τα σώσουν.
Η 25χρονη Αλίσα, η οποία διαμένει σε απόσταση πέντε λεπτών από τον Grenfell Tower και η οποία ήταν έξω για φαγητό με τον αδελφό της μέχρι αργά λόγω Ραμαζανιου, όταν επέστρεψε, είδε το κτήριο στις φλόγες.
«Ήμουν εκεί από τη 1.45 π.μ., η φωτιά φούντωνε και έβγαινε εκτός ελέγχου. Ήταν 50 άνθρωποι εκεί, οικογένειες που ούρλιαζαν, ειδικά μια οικογένεια την οποία παρηγορούσα καθώς στον 23ο όροφο είχε την θεία με τα παιδιά της», αναφέρει η Αλίσα, την οποία επικαλείται ο Guardian.
«Η αστυνομία στεκόταν εκεί και μας έλεγε να κάνουμε πίσω, δεν είχε καμία πληροφορία. Τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα δεν έφθασαν πριν από τις 2.15 π.μ. ή τις 2.30 π.μ. και είδαμε μόνο τρία, παρότι μπορεί να υπήρχαν και άλλα από την άλλη πλευρά. Ένα αυτοκίνητο ήταν παρατημένο στη μέση του δρόμου και κανένας δεν γνώριζε ποιος ήταν ο οδηγός του, επομένως τα πυροσβεστικά και τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Οι ένοικοι μας έλεγαν ότι δεν υπήρξε συναγερμός για φωτιά, ο κόσμος έλεγε ότι τους χτύπαγαν την πόρτα και τους φώναζαν 'φύγετε από το σπίτι, φύγετε από το σπίτι'».
Πέταξαν μωρό από τον ένατο όροφο
Σύμφωνα με έτερο αυτόπτη μάρτυρα, κάποιος έριξε μωρό από το παράθυρο του φλεγόμενου κτηρίου, το οποίο έπιασε ένας από τους γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο του δυστυχήματος.
Η Σαμίρα Λαμράνι είπε ότι είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να σώσει το μωρό της πετώντας το από το παράθυρο «του ενάτου ή δεκάτου ορόφου», ενώ από κάτω περίμενε κόσμος για να το πιάσει.
«Οι ένοικοι έβγαιναν στα παράθυρα των διαμερισμάτων τους ουρλιάζοντας. Τα παράθυρα ήταν μισάνοιχτα, μια γυναίκα έκανε χειρονομίες ότι πρόκειται να πετάξει το μωρό της και αν μπορεί κάποιος να το πιάσει. Ένας άνδρας έτρεξε και κατάφερε να το πιάσει.
»Η φίλη της κόρης μου είπε ότι παρατήρησε κάποιον που είχε φτιάξει ένα είδος αυτοσχέδιου αλεξίπτωτου με το οποίο προσπαθούσε να πέσει από το παράθυρό του», πρόσθεσε.
«Όσο κοίταζα πάνω, από όροφο σε όροφο υπήρχαν αμέτρητοι άνθρωποι. Κυρίως παιδιά, οι ψιλές φωνές τους θα αντηχούν για πολύ καιρό στα αυτιά μου. Τα άκουγα να φωνάζουν για βοήθεια», κατέληξε.
Μια ένοικος ονόματι Ζάρα είπε ότι είδε μια γυναίκα να πετάει τον γιο της, που ήταν περίπου πέντε ετών, από το παράθυρο του πέμπτου ή έκτου ορόφου.
Η ίδια δήλωσε στον σταθμό LBC: «Μια γυναίκα πέταξε τον γιο της από το παράθυρο. Νομίζω ότι είναι ΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να έχει κατάγματα και μελανιές. Υπήρχε και μια άλλη γυναίκα που φώναζε 'Το μωρό μου, το μωρό μου, πρέπει να βγω έξω, πρέπει να σώσω το μωρό μου. Αλλά απλώς κοιτούσαμε πάνω, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα...».
«Η μόνωση συντέλεσε στην εξάπλωση της πυρκαγιάς»
Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Μάικ Πένινγκ, πρώην πυροσβέστης και υφυπουργός Άμυνας με αρμοδιότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε στο BBC ότι η χώρα δεν έχει ξαναδεί τέτοια φωτιά.
Ο ίδιος είπε ότι χρειάζεται να απαντηθούν κάποια ερωτήματα σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας, περιλαμβανομένης της μόνωσης την οποία χαρακτήρισε ανεπαρκή. «Η μόνωση σαφώς βοηθούσε στην εξάπλωση της φωτιάς. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη».
Η εταιρεία που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στον Πύργο Γκρένφελ, Harley Curtain Wall, χρεοκόπησε μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget