PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ετοιμαστείτε για την μεγάλη επέλαση!

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη επέλαση!Ο λόγος γίνεται για τα άγρια μανιτάρια τα οποία ξεφυτρώνουν ασταμάτητα (σαν άγρια μανιτάρια που είναι) όσο η υγρασία και η βροχή αυξάνονται.
Και επειδή πολλοί wannabe μανιταρόφιλοι μας ρωτούν τι θα έπρεπε να προσέξουν αν αποφάσιζαν να ανέβουν στο βουνό και να αντιμετωπίσουν τις ορδές των βόρειων άγριων μανιταριών, φυλάξτε τις εξής συμβουλές:
1) Προτού ξεκινήσουμε την εξόρμησή μας, μαθαίνουμε και μαζεύουμε μόνο τις ποικιλίες άγριων μανιταριών που μπορούμε να αναγνωρίσουμε απόλυτη βεβαιότητα.
2) Ένα μόνο δηλητηριασμένο μανιτάρι, αρκεί για να δηλητηριάσει ένα ολόκληρο καλάθι. Γι' αυτό, κρατάμε ορισμένες ποικιλίες που δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι σε ξεχωριστά καλαθάκια, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα ένα χαζό μανιτάρι να χαλάσει και την υπόλοιπη σοδειά μας.
3) Προτιμάμε τα μανιτάρια με ζωντανό χρώμα και αποφεύγουμε αυτά που έχουν κηλίδες, ζάρες ή σχισίματα. Κόβουμε απαλά το κάτω μέρος του ποδιού και καθαρίζουμε απαλά τα υπολλείματα χώματος.
4) Για καθαρισμό, ξεπλένουμε απλά με κρύο νερό και δεν τα μουλιάζουμε γιατί χάνουν την γεύση και το άρωμά τους. Πολλοί μερακλήδες απλά τα καθαρίζουν απαλά με μια βούρτσα ή ένα βραγμένο πανάκι για να φύγει το χώμα.
5) Στο ψυγείο τα άγρια μανιτάρια μπορούν να διατηρηθούν 5-8 μέρες, αν δεν έχουν καταναλωθεί εως τότε κακώς δεν τα φάγατε ή δεν τα αποξηράνατε, δυστυχώς πάνε σκουπίδια. Τα αποξηραμένα τα φυλάμε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Φυσικά αν ψάχνετε για την ιδανική βάση για την μανιταρο-εξόρμησή σας, μπορείτε να επιλέξτε δωμάτιο & ενημερωθείτε για διαθεσιμότητα μέσα στον Οκτώβριο εδώ: https://www.semeliresort.gr/gr/rooms

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget