PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Επεισόδιο στα Ίμια: Εκτάκτως στην Άγκυρα και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα! Αιγαίο και Κύπρος στο τραπέζι

Επεισόδιο στα Ίμια: Εκτάκτως στην Άγκυρα και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα! Αιγαίο και Κύπρος στο τραπέζι- Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ταξιδεύει αύριο και μεθαύριο στην Τουρκία - Εκεί θα βρίσκεται και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον - Επικαλούμενη… πηγές από την Αθήνα, η Hurriyet γράφει πως ο Τζέφρι Πάιατ θα θέσει τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου - Διαψεύδεται η συνάντηση Πάιατ με τον Μεβλούτ Τσαβούσοβλου
Η είδηση πως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, ταυτόχρονα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μόνο στα… ψιλά δεν μπορεί να περάσει. Γιατί «έρχεται» λίγα 24ωρα μετά τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. Και κυρίως γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης είχε καταλυτική συμβολή στην αποκλιμάκωση της έντασης.
Ο Τζέφρι Πάιατ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης (14.02.2018) θα βρεθεί στην Τουρκία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Αύριο και μεθαύριο δηλαδή. Και ταξιδεύει στην Άγκυρα με αφορμή την επίσκεψη εκεί του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
Το ταξίδι του Πάιατ στην Άγκυρα ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ. Που συγχρόνως διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Επισήμως, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ. Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.
Οι Τούρκοι για την επίσκεψη Πάιατ στην Τουρκία
Φυσικά, η επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στην Άγκυρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τα… τουρκικά ΜΜΕ.
Η Χουριέτ, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι την προσοχή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα «τραβάει» η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην αμερικανική αντιπροσωπεία.
«Στην ελληνική πρωτεύουσα, υπήρξαν σχόλια σύμφωνα με τα οποία «ο Αμερικανός πρέσβης θα επισκεφτεί την Άγκυρα και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Κύπρο»», γράφει η τουρκική εφημερίδα.
«Πόντιος Πιλάτος» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ίμια
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε και αυτή τη φορά την πολιτική των ίσων αποστάσεων όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σοβαρό περιστατικό της Δευτέρας (11.02.2018) στα Ίμια.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από Ελλάδα και Τουρκία να τα… βρουν και να μειώσουν τις εντάσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας mignatiou.com, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου.
Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας»

Πηγή:newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget