PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πτώση Mirage: Δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή, λέει η Τουρκία

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό αεροσκάφους Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε αρχικά από τη Σκύρο και σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με ένα ακόμη ελληνικό αεροσκάφος είχαν ολοκληρώσει επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο ΒΑ Αιγαίο και επέστρεφε για να προσγειωθεί. Ωστόσο χάθηκε από τα ραντάρ και έκτοτε αγνοείται ο πιλότος του αεροσκάφους.

Το Μιράζ 2000-5 επιχειρούσε από την 331 Μοίρα ήταν το νούμερο δύο (το δεύτερο του σχηματισμού), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση του δεν σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7, με την επιχείρηση αναχαίτισης η οποία προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς, γεγονός που επιβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΑ.

Στην θαλάσσια περιοχή που χάθηκε το στίγμα του Μ-2000 πλέει η φρεγάτα "Ψαρά", ενώ από αέρος ερευνούν ελικόπτερα Super Puma και Sikorsky, αναζητώντας τον πιλότο.

Σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται πως δεν υπήρξε εμπλοκή τουρκικού αεροσκάφους ή κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά στο σημείο της πτώσης. "Η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου δεν είναι ακόμη γνωστή", γράφει η haberturk.com.
Ποιο είναι το Mirage 2000-5
Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 25 αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5, εκ των οποίων τα 15 αποκτήθηκαν από τη Γαλλία, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι αεροσκάφη M2000 που προϋπήρχαν και αναβαθμίστηκαν σε Μ2000- στο εργοστάσιο της ΕΑΒ.

Η αναβάθμιση των Μιράζ περιλάμβανε την αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των μεταφερόμενων όπλων, μετατρέποντάς το σε ένα από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.

Πρόκειται για σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, εξοπλισμένα με προηγμένης τεχνολογίας όπλα αέρος- αέρος που προσφέρουν μοναδικό πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν φτερά σε σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες, ενώ η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι ιδανικά για αναχαιτίσεις παντός καιρού, καθώς εξασφαλίζουν υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Το κόστος ενός τέτοιου μαχητικού εκτιμάται περί τα 27 εκατ. ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου μαχητικού αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000-5 το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ “Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του”.

Πλέον τόσο με την ανακοίνωση του ΓΕΑ όσο και με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ γίνεται αγώνας δρόμου για το εντοπισμό του πιλότου.

Θυμίζεται ότι ο πιλότος επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών αεροσσκαφών και δεν υπάρχει καμία σχέση με την εμπλοκή που είχε προηγηθεί.

Πηγή:news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget