PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Όρθιος και νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ: 3-2 την Σπάρτακ

Όρθιος και νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ: 3-2 την ΣπάρτακΣτο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει την Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2 στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από μία ολική ανατροπή και πλέον βρίσκεται σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς στην Μόσχα, την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν άκρως απολαυστικό, καθώς τα είχε όλα. Οι δύο ομάδες σκόραραν πέντε γκολ, το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και μονομαχίες ανάμεσα στους δύο αντιπάλους αλλά το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι μόλις σε 17 λεπτά, ο ΠΑΟΚ έφερε πάνω… κάτω το παιχνίδι και εκεί που βρισκόταν πίσω με 0-2, κέρδισε με 3-2.
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Σπαρτάκ Μόσχας πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ θέλοντας να του δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία. Μόλις στο έβδομο λεπτό, με όμορφη επίθεση από τα αριστερά και παράλληλη μπαλιά στον Ποπόφ, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με το σουτ του Πρίγιοβιτς στο 14’, αλλά στο 17’ η ελληνική ομάδα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Πρόμες έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Χατσερίντι και άλλαξε πορεία. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει με το ένα χέρι αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, η οποία αναπήδησε και εν τέλει πέρασε την γραμμή.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει σε 1-2, αλλά το σουτ του Πέλκα το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μεξιμένκο. Μπορεί να μην βρήκε το γκολ με τον αρχηγό του ο ΠΑΟΚ, όμως στο 29’ κέρδισε πέναλτι και με τον Πρίγιοβιτς σκόραρε για το 1-2. Από εκείνο το σημείο, μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, και στο 37ο λεπτό ισοφάρισαν με το όμορφο πλασέ του Λημνιού. Η ανατροπή αυτή όμως, δεν είχε τέλος εκεί. Στο 44’, ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι σε 3-2 με τον Πέλκα και μπήκε σε θέση οδηγού. Έπειτα από μια εντυπωσιακή ενέργεια του Μάτος, ο Μαξιμένκο έκανε ένα τραγικό λάθος, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε θέση βολής για να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα.
Παρά το γεγονός πως το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ο ΠΑΟΚ έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Πέλκα στο 64’ για να κάνει το 4-2 και να «κλειδώσει» την νίκη. Η Σπαρτάκ έκανε ανεπανάληπτο λάθος στην άμυνα, ο 24χρονος το εκμεταλλεύτηκε, κέρδισε την μπάλα, και βρέθηκε ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή. Το σουτ του όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Η Σπαρτάκ από την πλευρά της, έψαχνε το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης. Στο 69’ ο Χατσερίντι τράβηξε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Με καταπληκτική επέμβαση στο πέναλτι του Πρόμες, ο Πασχαλάκης κράτησε το 3-2 και εν συνεχεία η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε την μπάλα. Στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα, η Σπαρτάκ βρισκόταν συνέχεια στην επίθεση αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84' ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62' ), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget