PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Σε πραγματικό χρόνο τα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα

Σε πραγματικό χρόνο τα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα coronavirus.pineza.eu
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Νίκος Δερβένης και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας πίσω από την εφαρμογή Pineza εργάζονται πυρετωδώς και εκ των πραγμάτων με ασφάλεια. Κάθε ένας από τους τέσσσερις νεαρούς μηχανικούς και προγραμματιστές ζει σε διαφορετική πόλη – ακόμη και πριν από τον κορωνοϊό η εργασία από απόσταση ήταν γι’ αυτούς καθημερινότητα. Κάπως έτσι, κατάφεραν να αναπτύξουν τον πρώτο δυναμικό χάρτη που κατανέμει τα περιστατικά κορωνοϊού στις πόλεις της Ελλάδας. Στόχος η ενημέρωση, η πρόληψη και, εν τέλει, η δημόσια ασφάλεια.

Στη σελίδα coronavirus.pineza.eu, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο τη διασπορά του νέου ιού COVID-19 στη χώρα (π.χ. 139 κρούσματα στην Αττική, 1 στη Λέσβο, 5 στη Ζάκυνθο και ούτω καθεξής), ενώ έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους τρόπους προστασίας και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν η αυτονόητη εξέλιξη της εφαρμογής Pineza, που είχαν αναπτύξει με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. «Καθώς ως ομάδα είχαμε όλοι πέσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θύματα εγκληματικής δραστηριότητας στην πόλη, σκεφτήκαμε ως λύση να αναπτύξουμε μια εφαρμογή συλλογής δεδομένων εγκληματικότητας με τη μέθοδο του crowdsourcing, η οποία στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη μέθοδος συλλογής δεδομένων», εξηγεί στην «Κ» ο Ν. Δερβένης. Κατεβάζοντας την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τη δική τους «pineza» εγκληματικής δραστηριότητας, κάτι που τους συνέβη, αλλά και να ειδοποιηθούν για την τέλεση αδικημάτων κοντά τους. Θεωρητικά, ο χάρτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να σκιαγραφήσει τις πλέον «επικίνδυνες» γειτονιές στην πόλη.
Η εφαρμογή Pineza βρίσκεται ήδη έξι μήνες στον αέρα, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χρηστών. Με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του νέου ιού, η ομάδα της εφαρμογής σκέφτηκε να επεκτείνει την «εμβέλειά» της και χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή και τεχνογνωσία να δημιουργήσει έναν δεύτερο χάρτη με τα κρούσματα. Ο χάρτης ενημερώνεται με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που διασταυρώνονται και από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ. «Στόχος μας είναι και η ενημέρωση, αλλά και η πρόληψη. Σε δεύτερο χρόνο θα προσπαθήσουμε να συλλέγουμε δεδομένα συμπτωμάτων από τους χρήστες, γεγονός που πιθανώς θα βοηθήσει στην πρόβλεψη της διάδοσης του ιού».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget