Pierias Group Advertising

Pierias Group Advertising
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ (Διαφημιστικα δωρα Εκτυπωσεις)


Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά και χυλοπίτες
Κλασικό κυριακάτικο φαγάκι που φτιάχνουμε και με κριθαράκι, εδώ όμως θα προτιμήσουμε παραδοσιακές χυλοπίτες. Είναι εξίσου νόστιμο!
Μερίδες: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 1:40 ‘
Έτοιμο σε: 1:55 ‘
Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες μέτριες
1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
3-4 κολοκυθάκια σε κυβάκια
4 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
150γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί στην άκρη.
Βήμα 2
Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκύθια και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και στο μεταξύ αλατίζετε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζετε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με νερό αν δεν είναι αρκετός.
Βήμα 4
Ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με το κρέας. Συμπληρώνετε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνετε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.
Βήμα 5
Τέλος, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού ομοιόμορφα στο φαγητό και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά ακόμα πριν το ξεφουρνίσετε. Το σερβίρετε μετά από 15 λεπτά.
Πηγή: Olivemagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Top