PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Κατάβαση Ενιπέα (Πριόνια - Λιτόχωρο)


Κυριακή 21 Ιουνίου 2015
Ώρες πεζοπορίας 4. ( κατάβαση με κάποιες ενδιάμεσα ανηφόρες )
Μήκος διαδρομής 9.357 μ)
Αναχώρηση ώρα 8.00 πμ . Κόστος συμμέτοχής 10 ευρώ . Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής του ποσού των 10 ευρώ .
Ραντεβού στις 8.00 πμ στο Λιτόχωρο, στο κεντρικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δίπλα από την αστυνομία και πίσω απο το ΚΑΠΗ .
Λόγω της μεγάλης ζήτησης σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμέτοχη σας έτσι ώστε να επιλέξουμε και το ανάλογο θέσεων λεωφορείο.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο 6973 804 843 Γιώργος Σπανός
Ραντεβού στις 8.00 πμ στο Λιτόχωρο, στο κεντρικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δίπλα από την αστυνομία και πίσω απο το ΚΑΠΗ.
Παρακαλώ να μην αργήσει κανείς.
Εκεί θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα μας για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει μετά από πορεία 15 χιλ στη θέση Πριόνια .
Η διαδρομή μας στο μονοπάτι Ε4, ξεκινά από τα Πριόνια (υψόμετρο 1100μ.), όπου σ’ αυτό το σημείο ο Ενιπέας έχει τις πηγές του . Ο Ενιπέας έχει νερό όλο το χρόνο και για να τον διασχίσουμε μέχρι το τέλος ( Μύλους ) θα χρειαστεί να περάσουμε 7 συνολικά ξύλινες γέφυρες.
Αφετηρία μας τα Πριόνια και μετά από πορείας διάρκειας 30 λεπτών θα δούμε ένα από τους πανέμορφους καταρράκτες του Ενιπέα. Στην συνέχεια κατά την κατάβασή μας, σε υψόμετρο περίπου 800μ και 1 ώρα από την αφετηρία μας, συναντούμε το παλιό ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω που ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς στη διάρκεια του 2ου παγκόσμιου πολέμου και σήμερα λειτουργεί ως μετόχι της νέας Ιεράς Μονής.
Αφού περιηγηθούμε στο παλιό μοναστήρι και ξεδιψάσουμε στα κρύα νερά του θα συνεχίσουμε και μετά από 20 λεπτά θα συναντήσουμε το Άγιο Σπήλαιο. Εκεί κατά την παράδοση ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος. Από εδώ θα χρειαστούν άλλες 2 ώρες πεζοπορίας μέχρι το τέρμα της διαδρομής στη θέση Μύλους ( υψομ 350 μ ) .
Όσοι θέλουν μπορούν να σταματήσουν για φαγητό, να γευτούν τις εξαιρετικές λιχουδιές που έχει να μας προσφέρει το παρευρισκόμενο εκεί ταβερνάκι στους Μύλους

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget