PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





EURO U19 2015: Έχασε αλλά πέρασε στους «4» η Ελλάδα! ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-0

Η Εθνική Νέων πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο,
καθώς προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015! Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 στην Κατερίνη από τη νικήτρια του 1ου ομίλου, Γαλλία, όμως στο άλλο ματς Αυστρία και Ουκρανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε στη δεύτερη προνομιούχο θέση την Εθνική Νέων, η οποία επιστρέφει στις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες (η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2012, όταν ήταν φιναλίστ).
Σε ένα γήπεδο με κατάμεστες εξέδρες, η Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα έκανε το καλύτερο δυνατό και πανηγυρίζει την επιτυχία της, ακόμα και αν επετεύχθη με χείρα βοηθείας. Οι Έλληνες φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες και ανταμείφθηκαν για την παρουσία τους, και στους τρεις αγώνες!
Η Ελλάδα ήταν αυτή που χρειαζόταν τους βαθμούς, όμως, η Γαλλία έδειξε ότι ήταν η καλύτερη του ομίλου και το έδειξε από την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όποτε ήθελαν ανέβαζαν το ρυθμό και δημιουργούσαν ευκαιρίες στην εστία του Κότσαρη με ευκολία. Οι διεθνείς προσπάθησαν, κατανάλωσαν ενέργεια και είχαν ορισμένες επιθετικές προσπάθειες, αλλά, υπέκυψαν στην υπεροχή των αντιπάλων τους.
Μόλις στο 5', ο Κίλι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Ντιακαμπί αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά και εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Κότσαρη, έκανε το 1-0.
Η Ελλάδα αντέδρασε στα επόμενα λεπτά και είχε δύο καλές ευκαιρίες, με ένα σουτ και μία κεφαλιά του Καραχάλιου, όμως, η αντίδραση της δεν είχε μεγάλη διάρκεια και η Γαλλία ανέκτησε τον έλεγχο. Πάντως, στο 16' ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ της Εθνικής Νέων, λόγω υπόδειξης επιθετικού φάουλ του Κουλούρη στον Καμαρά.
Στο 17' ο Ντιακαμπί έκανε την προβολή εντός περιοχής και αστόχησε, ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ο Κότσαρης είχε κακή αντίδραση σε μακρινό σουτ του Κίλι. Η ασταθής επέμβαση του διεθνή γκολκίπερ παρακίνησε τους Γάλλους να δοκιμάσουν αρκετά σουτ από μακρινές αποστάσεις, αλλά δεν τον απείλησαν όπως συνέβη με τον Κίλι στο 26' και τον Ντεμπελέ στο 30'.
Στο 37' ο Φιλίζνι έκανε την παράλληλη πάσα από δεξιά, χωρίς κανείς να τον ακολουθήσει για να σκοράρει, με το ημίχρονο να κλείνει με μία όμορφη ενέργεια του Τιράμ, που δεν ολοκληρώθηκε σωστά.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ελλάδα να μπαίνει πιο δυναμικά και να επιχειρεί να φτάσει στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 62', όταν ο Ορφανίδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από την πάσα του Κυνηγόπουλου, σούταρε μετά από περιστροφή, αλλά ο Καμαρά απέκρουσε.
Η ευκαιρία αφύπνισε τη Γαλλία, η οποία αξιοποίησε την ποιότητα της και διεύρυνε το προβάδισμα της μετά από δύο λεπτά. Ο Μοπάι έσπασε το οφσάιντ της ελληνικής άμυνας και πάσαρε παράλληλα στον Ντεμπελέ, ο οποίος με φαλτσαριστό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη κάνοντας το 2-0.
Η Ελλάδα επιχείρησε να αντεπιτεθεί, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Κυριακόπουλου εντός περιοχής, δεν απείλησε. Επίσης, είχε το μυαλό της στα μετόπισθεν, λόγω των επικίνδυνων αντεπιθέσεων της Γαλλίας και δεν μπορούσε να βγει ολοκληρωτικά μπροστά.
Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 82', όταν ο Κότσαρης είχε σπουδαία διπλή επέμβαση σε κοντινά πλασέ των Μουπάι και Γκιρασί, αποσοβώντας το τρίτο γκολ. Το ματς ολοκληρώθηκε με τους Γάλλους να μην ψάχνουν το τρίτο γκολ και τους Έλληνες να συμβιβάζονται με την πρόκριση μέσω... τρίτου!
Πλέον, η Ελλάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά, και στο σημείο που έφτασε, έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τη συμμετοχή της στον τελικό. Ο αντίπαλος της Εθνικής μας θα είναι ο 2ος του Β’ ομίλου. Όλες οι ομάδες του ομίλου αυτού έχουν από 3 βαθμούς και στα αυριανά ματς θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη. Πιθανές αντίπαλες ομάδες μία από τις Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία και Γερμανία.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Γκουΐντα (Ιταλία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τιράμ, Παβάρ, Τσελεπίδη.
Εισιτήρια: 4.149
ΓΑΛΛΙΑ: Καμαρά, Φουλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74΄ Ζιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέ, Τιράμ (65΄ Κομάν)
ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (88΄ Μηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71΄ Μαυρίας)Η Βαθμολογία του Α' ομίλου
Θέση Χώρα
Γκολ
Βαθμοί
1.
Γαλλία
6-1
9
2.
Ελλάδα
2-2
4
3.
Αυστρία
2-3
2
4.
Ουκρανία
3-7
1


Πηγή:http://www.football-academies.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget