PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια την Μπορούσια Ντόρτμουντ,
Προηγήθηκε με τον Μακ αλλά χάρη σε ένα απρόσεκτο γκολ αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους Βεστφαλούς (1-1).
Οι Γερμανοί είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την κατοχή, όμως καλή ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Τούντορ δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν πολλές φάσεις. Αν οι Ζαϊρο και Ροντρίγκες είχαν λειτουργήσει περισσότερο αλτρουιστικά σε κάποιες περιπτώσεις, τότε ο ΠΑΟΚ ίσως να είχε πετύχει και άλλα τέρματα.
Μετά την ισοπαλία η Ντόρτμουντ έμεινε στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς, ένα περισσότερο από την Κράσνονταρ, δύο από τον ΠΑΟΚ και τρεις από την τελευταία Καμπάλα.
Τα αρχικά πλάνα


Ο Τούχελ επέλεξε να... κατεβάσει την Ντόρτμουντ με 4-3-3. Ο Βεϊντενφέλερ υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά τους Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Παρκ. Ο Βεγκλ ήταν το αμυντικό χαφ με τους Κάστρο, Μικιταριάν μπροστά του. Χόφμαν και Γιανουζάι ήταν τα ακραία χαφ με τον Ρόις στην κορυφή της επίθεσης.
Και πάλι ο Μακ...
Η πίεση που ασκούσε η Ντόρτμουντ από τα πρώτα δευτερόλεπτα δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Οι γηπεδούχοι τις λίγες φορές που είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν με μεγάλες μπαλιές μήπως και βγάλουν τον Μακ στην πλάτη της άμυνας χωρίς να το καταφέρουν. Μία αντεπίθεση στο 3' θα μπορούσε να είχε βγάλει κάτι καλό για τους γηπεδούχους, όμως ο Ροντρίγκες αντί να πασάρει θέλησε να σουτάρει έξω από την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Γερμανοί με υπομονή γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολσεν, αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να βγουν σε θέση βολής. Εκτός από το σουτ του Χόφμαν στο 2' δεν είχαν απειλήσει ιδιαίτερα μέχρι το 24΄ όταν ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Κάστρο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρόις δεν πρόλαβε με προβολή να κάνει το 0-1.
Το πλάνο του Τούντορ απέδωσε καρπούς στο 34' με τον Τζιόλη να βγάζει τη μακρινή μπαλιά και τον μακ να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Βεϊντενφέλερ. Ο Σλοβάκος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με σουτ νίκησε τον αντίπαλο του και έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.
Γερμανική κυριαρχία...
Η ανούσια κατοχή της Ντόρντμουντ έκανε τον προπονητή της στο 65' να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές. Ράμος και Στένζελ πήραν τη θέση των Βεγκλ και Μικιταριάν, αντίστοιχα, με το σύστημα των Γερμανών να γυρίζει σε 4-2-3-1. Οι κινήσεις αυτές δικαίωσαν τον Τούχελ, καθώς η ομάδα του έγινε πιο επικίνδυνη επιθετικά.
Ο Ολσεν αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Ράμος στο 68' και στο φάουλ του Ρόις δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα του Κάστρο στο 73' Ο τελευταίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η κάθετη μπαλιά που επιχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής θα έφερνε την ισοφάριση. Ο Γιανουζάι έκανε την κίνηση, αλλά δεν βρήκε την μπάλα, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ακολούθησε την πορεία του παίκτη, αλλά η μπάλα είχε διαφορετική κατεύθυνση και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.
Η είσοδος του Ζάιρο έδωσε πνοή επιθετικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το γκολ είχαν μία καλή στιγμή, ύστερα από έμπνευση του Μπερμπάτοφ. Αν και οι άλλοι επιθετικοί ακολουθούσαν τις απλές κινήσεις του Βούλγαρου, τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ.
Η αντίδραση της Ντόρτμουντ δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι αντί να εντείνουν την πίεση τους είχαν γυρίσει πιο πίσω με αποτέλεσμα ο “δικέφαλος του βορρά” να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές του και να φτάσει κοντά στο 2-0 με τον Μπερμπάτοφ στο 37'. Η μοναδική φορά που το σύνολο του Τούχελ πλησίασε στην ισοφάριση ήταν στις καθυστερήσεις με τον Βεγκλ να μην εκμεταλλεύεται το... δώρο του βοηθού και να στέλνει τη “στρογγυλή θεά” στην αγκαλιά του Ολσεν.
Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το... αγαπημένο του 3-5-2. Ο Ολσεν κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του τους Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα και Τζαβέλλα. Ο Τζιόλης ήταν το αμυντικό χαφ με τους Κάτσε και Σάμπο τα εσωτερικά χαφ. Ροντίγκες από αριστερά και Κωνσταντινίδη από τα δεξιά είχαν όλη την πλευρά, ενώ ο Μακ τοποθετήθηκε λίγο πίσω από τον Μπερμπάτοφ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget