PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λονδίνο μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα

Τρόμος στο Λονδίνο. Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες από τη διπλή επίθεση
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λονδίνο μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο είναι πέντε νεκροί και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 σε σοβαρή κατάσταση.
Η βρετανική αστυνομία είπε χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση χθες κοντά στο κοινοβούλιο ανέβηκε στους πέντε. Ο πέμπτος νεκρός ήταν μεταξύ των πεζών που σκοτώθηκαν στην επίθεση, είπε η αστυνομία.
Επιπλέον, τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας σε μια επίθεση που η αστυνομία χαρακτήρισε "τρομοκρατική επίθεση με χαρακτηριστικά λεηλασίας".

Οι νεκροί περιλαμβάνουν τον δράστη και τον αστυνομικό, ενώ οι υπόλοιποι νεκροί υπέστησαν θανατηφόρα τραύματα από το αυτοκίνητο που ανέπτυξε ταχύτητα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ προτού πέσει πάνω στα κιγκλιδώματα έξω από τη βουλή. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας Αγγλίας Μαρκ Ρόουλι είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης είχε εμπνευστεί από τη τη τρομοκρατία που σχετίζεται με τους ισλαμιστές μαχητές και ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.
Συγκεχυμένες οι αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για περισσότερους από έναν δράστες, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.
Η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη, με τις φήμες ότι πρόκειται για τον Αμπού Ιζαντίν να μην επιβεβαιώνονται τελικά, καθώς ο ίδιος είναι στη φυλακή.
Ο τόπος της επίθεσης, σύμφωνα με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δεν ήταν καθόλου τυχαίος, αφού όπως είπε σε χθεσινό της διάγγελμα, «ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης».
Το επίπεδο ασφαλείας στην βρετανική πρωτεύουσα παραμένει στο ύψιστο επίπεδο, με πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται σε όλο το κέντρο της πόλης, ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πόλη, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις εφόδου σε σπίτια υπόπτων. Παράλληλα, η Αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες να μην προσέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget