PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Κοινή συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίαςο Γραμματέας της Ένωσης Πρακτόρων και ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας.
Καθησυχαστικοί οι επιχειρηματίες τουρισμού της Πιερίας
Τους ξένους επισκέπτες της Πιερίας, απασχολεί περισσότερο ο άστατος καιρός, παρά οι εσωτερικές εξελίξεις…
Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, ο Γραμματέας της Ένωσης Πρακτόρων και ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας.
Οι τουριστικοί φορείς μπορεί να χαρακτήρισαν «κρίσιμες τις ώρες που περνάει η χώρα μας» και ο τουρισμός της Πιερίας, ωστόσο φαίνεται ότι δεν έμειναν με «σταυρωμένα χέρια». Όπως τόνισε η κ. Ξυπτερά, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι περιορισμοί λόγω της «αργίας» των τραπεζών εστίασαν σε τρείς βασικούς τομείς. Όλες οι ενέργειές τους είχαν και έχουν στόχο τη διαφύλαξη της ομαλής παραμονής των τουριστών που ήδη έφτασαν στην Πιερία, την εξασφάλιση των κρατήσεων (δεν έχει ακυρωθεί ούτε μια από το εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά), αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων.
Η πρόεδρος της ΕΞΕΠ τόνισε ότι η Ένωση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα μέλη της, συνιστώντας ψυχραιμία, ώστε να μην διαταραχθεί η παραμονή των τουριστών. Η κ. Ξυπτερά υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, αλλά και στα καύσιμα, ενώ το μόνο ζήτημα που «διαταράσσει» την μέχρι πρότινος καθημερινότητα, είναι ο ανεφοδιασμός των ΑΤΜ που δεν βρίσκονται σε τράπεζες. Για το θέμα, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων της Πιερίας, υπενθυμίζοντας ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ, δεν ισχύει για τους τουρίστες εφόσον διαθέτουν κάρτα από το εξωτερικό.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, επανέλαβε την ανάγκη «να σταθεί όρθιος ο τουρισμός της Πιερίας» και για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιδειχθεί ακόμη περισσότερος επαγγελματισμός από όλους τους τουριστικούς φορείς.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο Γραμματέας της Ένωσης Πρακτόρων, ο οποίος τόνισε ότι ανήσυχοι είναι μόνο οι Έλληνες tour operators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. «Κανένας ξένος tour operator δεν προχώρησε σε ούτε μια ακύρωση, αντίθετα οι λιγοστές ακυρώσεις που έγιναν ήταν από Έλληνες tour operators του εξωτερικού». Ο κ. Καρτσιώκαλης, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επηρεαστεί η τουριστική ροή προς την Πιερία, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ροή οχημάτων στα σύνορα από τις περιοχές που δέχεται επισκέπτες ο νομός μας, είναι η αναμενόμενη για την εποχή.
«Περάσαμε πολλές κρίσεις, αλλά με ηρεμία και ψυχραιμία βγήκαμε δυνατοί» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βεϊδαμενίδης. Εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας και Ημαθίας, είπε ότι τα μέλη της, καθημερινά μιλάνε με τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
Πάντως αυτό που ανέφεραν και οι τρεις, είναι ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα, θα επηρεάσει τους Έλληνες επισκέπτες, αφού από εκεί τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. «Αρκετοί είναι οι Έλληνες που ακυρώνουν τις κρατήσεις τους», είπε η κ. Ξυπτερά η οποία ωστόσο δικαιολόγησε αυτήν την αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πάνελ ανέβηκαν και τρεις γυναίκες (η Ευα από την Ουγγαρία, η Ναταλία από την Πολωνία και η Βλαντιμίρα από τη Σλοβακία οι οποίες εργάζονται στην Πιερία στον τουριστικό κλάδο) μεταφέροντας τις δικές τους εντυπώσεις για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. «Οι επισκέπτες ρωτούν για τις εξελίξεις, αλλά δεν αγχώνονται και δεν διακρίνουμε να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Περισσότερο ανησυχούν για τον άστατο καιρό, παρά για τις οικονομικές εξελίξεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget