PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΧΡΩΜΑ ΓΕΥΣΗ ΑΡΩΜΑ ΜΕΛΙΟΥ (γη ολύμπου)




Με αρώματα δάσους, καραμελένιο χρώμα, γεύση μεστή, γεμάτη, βελούδινη !!!

Επιστρέφοντας από τα υπέροχα δάση της Μακεδονίας, τρυγήσαμε,
ένα μοναδικά ιδιαίτερο Μέλι Ανθέων και Δάσους !!
Όλες οι γεύσεις, χρώματα και αρώματα της Ελληνικής φύσης μέσα σε ένα βάζο !!!
http://geaolympou.gr/xrvma-geysh-arvma-melioy/
ΧΡΩΜΑ ΓΕΥΣΗ ΑΡΩΜΑ ΜΕΛΙΟΥ
Ο κάθε τρύγος του μελιού είναι μοναδικός.
Ακόμα και στο ίδιο μελισσοκομείο, το μέλι που παράγεται από τρύγο σε τρύγο και από χρονιά σε χρονιά μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικό ως προς τα φυσικά χαρακτηριστικά του σε σχέση με τον προηγούμενο τρύγο ή με το μέλι της προηγούμενης χρονιάς, γιατί η ανθοφορία κάθε χρονιάς διαφέρει και επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες της παρούσας χρονιάς.
Σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του τμήματος Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του Α.Π.Θ. κ. Θρασυβούλου Αντρέα, ποιοτικό μέλι είναι αυτό που :
«Παράγεται από τις μέλισσες, σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, αβίαστα και φυσικά, τρυγιέται με προσοχή και επιμέλεια, συσκευάζεται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις και διατίθεται σε σωστή και ελκυστική συσκευασία.»
Γενικά τα φυσικά χαρακτηριστικά του μελιού ( χρώμα, γεύση, άρωμα, ρευστότητα) -ποικίλουν και εξαρτώνται από :
- τη φυτική προέλευση του μελιού
- την ποικιλομορφία της χλωρίδας της κάθε περιοχής και τη διαφοροποίησή της από περιοχή σε περιοχή
- τις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ( βουνά, θάλασσες )
- το υψόμετρο
- την ηλιοφάνεια
- τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, αλλά και τις κλιματολογικές μεταβολές στην ίδια περιοχή από χρονιά σε χρονιά που διαφοροποιούν κάθε χρόνο την χλωρίδα της περιοχής.
- τις σωστές μελισσοκομικές εργασίες του μελισσοκόμου σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, ώστε να μην αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του φυσικού αυτού βιολογικού προϊόντος που με τόσο κόπο και υπομονή παράγουν οι μέλισσες.
Με αυτές τις προϋποθέσεις, αν προσθέσουμε και τις υποκειμενικές προτιμήσεις των καταναλωτών (χρώμα, γεύση, άρωμα), το καλύτερο μέλι είναι αυτό που αρέσει, προτιμάει και ταιριάζει γευστικά στον κάθε καταναλωτή.
Μέσω της γευσιγνωσίας του μελιού, ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να εκτιμήσει τα διάφορα είδη φυσικού Ελληνικού μελιού με την μεγάλη διατροφική αξία και ωφελιμότητα για τον άνθρωπο και τα τόσα πολλά και διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά του (χρώμα, γεύση, άρωμα), να το αγαπήσει, να το στηρίξει και να προωθήσει το μοναδικά ποιοτικό Ελληνικό μέλι !
Για το ΒΙΟ-ΚΤΗΜΑ ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ
Τζένη Χ. Κωτίκα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget