PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Το περπάτημα πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη της παχυσαρκίας

Το ζωηρό περπάτημα είναι πιο αποτελεσματικό για την διατήρηση ενός υγιούς βάρους από το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Risk Analysis.
Επιστημονική ομάδα της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, με επικεφαλής την Δρ Γκρέις Λορνταν, συνέκριναν άτομα που περπατούσαν συχνά με έντονο ρυθμό για μισή ώρα με αυτούς που έκαναν ίδια ποσότητα κοπιαστικές δουλειές στο σπίτι, χειρωνακτική εργασία και αθλήματα όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο.
Τα στοιχεία προέρχονταν από την ετήσια μελέτη Health Survey for England της περιόδου 1999-2012.
Από την ανάλυση των δεδομένων οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες όλων των ηλικιών και οι άνδρες άνω των 50 που περπατούσαν τακτικά με ζωηρό ρυθμό για 30 λεπτά είχαν χαμηλότερο βάρος από εκείνους που έκαναν σωματικά απαιτητικές ασκήσεις, όπως ποδήλατο ή τρέξιμο. Τα άτομα που περπατούσαν είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που αθλούνταν συστηματικά.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα πρέπει να ανασχεδιαστούν οι πολιτικές δημόσιας υγείας για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας ώστε να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να περπατούν περισσότερο με στόχο την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Εξάλλου, το περπάτημα παραμένει η πιο οικονομική λύση διατήρησης ενός υγιούς βάρους, ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει και την διάθεση.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget