PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ 0-1

Το κίνητρο του γοήτρου υπερίσχυσε και ο ΠΑΟΚ
στο φινάλε των ομίλων, πέτυχε την πρώτη του νίκη καθώς επικράτησε 0-1 στο Βεστφάλεν της Ντόρτμουντ των 3 δοκαριών! Ιστορικό «διπλό» καθώς είναι το πρώτο επί Γερμανικού εδάφους!
Ναι μπορεί βαθμολογικά το ματς να ήταν αδιάφορο και ο ΠΑΟΚ να είχε αποκλειστεί από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο οι παίκτες Ιγκόρ Τούντορ μόνο ως αγγαρεία δεν είδαν το ματς κόντρα στην μεγάλη Ντόρτμουντ. Πήγαν στο Βεστφάλεν, τα έδωσαν όλα και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 1-0 των Γερμανών. Μια νίκη που ήταν η πρώτη τους επί Γερμανικού εδάφους και που σίγουρα θα βοηθήσει τον «δικέφαλο» στο ψυχολογικό κομμάτι για την συνέχεια της χρονιάς.
Και θα τον βοηθήσει γιατί οι Θεσσαλονικείς έδειξαν κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο πως μπορούν να παίξουν μπάλα και κυρίως να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Από την άλλη βέβαια σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο στοίχησαν οι χαμένοι βαθμοί απέναντι στην Καμπάλα, αλλά και η λογική στο ματς με την Κράσνονταρ να παραταχθεί με πολλές αλλαγές, λέγοντας ο Τούντορ πως η ομάδα είχε δώσει το βάρος στο πρωτάθλημα.
Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί από έναν όντως δύσκολο όμιλο, όμως μένει στη νίκη επί της Ντόρτμουντ, σε μια έδρα στην οποία έχουν λυγίσει πολλές και μεγάλες ομάδες.
Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς...
Για να πάρει τη μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε και την βοήθεια της τύχης, καθώς οι Γερμανοί είδαν τρεις φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Γλύκου, ενώ οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους προσπάθεια, στην μοναδική τους τελική στην αντίπαλη εστία κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την πρώτη τους νίκη επί Γερμανικού εδάφους.
Με το γνωστό του 3-5-2 και... ήρωα τον Γλύκο ο Τούντορ
Όσον αφορά το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, ο Ιγκόρ Τούντορ έβαλε στο γήπεδο την ομάδα του με το αγαπημένο του 3-5-2. Τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Σκόνδρα, Μαλεζά, Τζαβέλλα στην τριάδα της άμυνας, τον Κωνσταντινίδηξ δεξιά, τον Μυστακίδη αριστερά και τους Τζιόλη και Κάτσε αμυντικά χαφ, με τον Τσίμιροτ δεκάρι πίσω από τους Μπερμπάτοφ και Μακ.
Όλοι προσπάθησαν και με το παραπάνω, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Γλύκος. Ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου» δεν κράτησε απλά ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε τραυματίας καθώς η ομάδα του είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.
Κακό σχετικά πρώτο μέρος
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, ένα πρώτο μέρος που σε σχέση με το δεύτερο δεν είχε και το καλύτερο θέαμα. Η Ντόρτμουντ μπήκε με τον αέρα του φαβορί, πίεσε, αλλά δεν έχασε και τις πολλές ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει άνετα στην άμυνα κρατώντας με ευκολία το μηδέν.
Δύο δοκάρια και γκολάρα στην κόντρα από τον Μακ
Οι Γερμανοί όπως αναφέραμε μπήκαν δυνατά και μόλις στο 10' είχαν το πρώτο τους δοκάρι όταν μετά από σουτ του Καγκάβα η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών του ΠΑΟΚ και βρήκε το δοκάρι του Γλύκου. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 23' δεν είχαμε κάτι σημαντικό στο ματς, ενώ στο συγκεκριμένο λεπτό ο Γκίντερ μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ρόις έστειλε την μπάλα άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς με τον Τζαβέλλα στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Στο 34' όμως ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά από κανονική θέση. Ο Μυστακίδης βρήκε ωραία τον Μακ, αυτός έφυγε σαν σίφουνας, πέρασε τον Βάιντενφελερ και από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ η Ντόρτμουντ πίεσε αλλά στο 42' αρχικά ο Γλύκος έδιωξε ωραία την προσπάθεια του Γιανουζάι και στην συνέχεια ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.
Μονόλογος στο δεύτερο, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει
Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ ήταν συνεχώς στην επίθεση, με τον ΠΑΟΚ να έχει γυρίσει πίσω και να μην μπορεί να απειλήσει. Οι Γερμανοί βρέθηκαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Γλύκος όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί, ενώ στο 76' τον βοήθησε και το δοκάρι στην κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους «ασπρόμαυρους» νικητές, να πανηγυρίζουν με τους πάνω από 4.000 φίλους τους που βρέθηκαν στον Βεστφάλεν, κερδίζοντας κατά κράτος την... μάχη της εξέδρας.
Man of the match: Το καλοκαίρι είδε τον Όλσεν να του παίρνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ και οι τραυματισμοί των άφησαν πίσω. Μόλις όμως πήρε την ευκαιρία του, δεν την άφησε να πάει χαμένη και έχει πάρει πλέον σπίτι του τη φανέλα του βασικοί. Και στο Βεστφάλεν ο Γλύκος ήταν πολύ καλός και με τις αποκρούσεις του κράτησε το πολύτιμο μηδέν για την ομάδα του.
Αδύναμος κρίκος: Ναι μεν είχε δοκάρι, αλλά συνολικά ο Ρόις ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ντόρτμουντ, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό και γι' αυτό άλλωστε αντικαταστάθηκε παρότι η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ.
Στο ύψος του: Το ότι είναι γρήγορος επιθετικός είναι πασίγνωστο και αυτό φάνηκε και στην Γερμανία. Μακ στην φάση του γκολ έφυγε σαν... σφαίρα, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε δείχνοντας πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει αντίπαλο.
Η γκάφα: Αν θα βάζαμε μια γκάφα στο ματς αυτό, θα λέγαμε ένα από τα δοκάρια με τους παίκτες της Ντόρτμουντ να αστοχούν από πλεονεκτική θέση, αλλά και την λάθος πάσα του Τσίμιροτ στην επανάληψη όταν οι Θεσσαλονικείς έφυγαν στην κόντρα τρεις με δύο.
Το στραγάλι: Από την στιγμή που κανείς δεν θυμάται τον Γκεστράνιους πάει να πει πως ο Φινλανδός τα πήγε εξαιρετικά. Στην φάση του γκολ του Τζαβέλλα ο βοηθός του τον βοήθησε δίνοντας το οφσάιντ, ενώ συνολικά δεν έκανε κάποιο λάθος και πέρασε απαρατήρητος.
Το ταμείο του Gazzetta: Ναι η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη, ναι έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ παίζοντας με μυαλό και ψυχή κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη. Την πρώτη του επί γερμανικού εδάφος, που σίγουρα θα τον βοηθήσει ψυχολογικά για την συνέχεια.
Συνθέσεις ομάδων
Ντόρτμουντ (Τ. Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget