PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα

Αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες.
Στις 12 ξεκίνησε η συνεδρίαση της Σίνδου, στην οποία έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα κατά τόπους μπλόκα το μεγάλο μπλόκο των Τεμπών. Η συνάντησηση είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς θα αποφασισθεί αν τελικά θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα και σε αυτήν την περίπτωση θα οριστεί η αντιπροσωπεία όπως και η ατζέντα των αιτημάτων. Ωστόσο οι αγρότες διαμηνύουν ότι αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο δεν προτίθενται να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στο πνευματικό κέντρο της Σίνδου, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αγροτών που δεν συμμετείχαν στα μπλόκα, ήθελαν όμως παρά ταύτα να συμμετάσχουν στη σύσκεψη των αντιπροσώπων.
Mία ώρα αργότερα, στις 13:00, ξεκίνησε η συνεδρίαση του μπλόκου της Νίκαιας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Στη συνέλευση μετέχουν εκπρόσωποι από 30 μπλόκα όλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτών του συλλόγου Μεσσήνης.
Νίκαια
Κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, τελωνείων για περισσότερες ώρες, με διευκόλυνση άλλων κοινωνικών ομάδων, αποφάσισε η συνέλευση των σχεδόν 30 μπλόκων της Νίκαιας.
Προϋπόθεση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, μετέφερε ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, μετά το τέλος της συνάντησης και τόνισε ότι «ζητάμε απαντήσεις στα αιτήματά μας και όχι κουβεντολόι».
Το ωράριο των αποκλεισμών θα αποφασιστεί από τα κατά τόπους μπλόκα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6ώρο καθημερινό αποκλεισμό των δρόμων.
Αν έχουν διάθεση να απαντήσουν στα αιτήματα και όχι δηλώσεις όπως κάνουν στα πάνελ, τότε δεχόμαστε να συναντηθούμε με τους Υπουργούς, τότε «διασφαλίζουμε ότι θα τους κεράσουμε και τσάι, να έρθουν».
Είναι νωρίς, ωστόσο να ειπωθεί αν θα συμπλεύσουν με τα άλλα μπλόκα, είπε τέλος ο κ.Μπούτας.
Η συνέλευση των εκπροσώπων 45 μπλόκων, που πραγματοποιείται από τις 12:00 στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε με εντάσεις, συνέχισε με αποχώρηση του βασικού διοργανωτή της, των εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Στο πλαίσιο αυτό και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις δύο συναντήσεις από τη μια μεριά πληθαίνουν τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους, από την άλλη σε μερικά σημεία θα υπάρξει κλείσιμο των δρόμων το μεσημέρι, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα τα σημεία που δεν θα σημειωθεί καμία κινητοποίηση μέχρι το βράδυ, οπότε και προγραμματίζεται συμβολικός αποκλεισμός 19:00-21:00.
Το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.
Σήμερα, επίσης αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια», (τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.
Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, απλώς επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς στα λεγόμενά μας, πως όταν θα βλέπουμε ότι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουμε για να μην προκαλούμε ταλαιπωρία».
Στο τελωνείο του Προμαχώνα είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.
Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών δυναμικότητας 500 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη (10:00). Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί συμμετέχοντες από το συγκεκριμένο μπλόκο αποχωρούν και κατευθύνονται σε αυτό που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Στο συγκεκριμένο μπλόκο, η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 700 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.
Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας για σήμερα, αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα. Τους αγρότες του βορείου Έβρου επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος ευχήθηκε σύντομα τα αιτήματά τους να βρουν τη δίκαιη λύση τους.
Στο μεταξύ, με τετράωρο αποκλεισμό, από τις 12 έως τις 16:00, του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες του νότιου Έβρου. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται σήμερα από νωρίς το πρωί στις περιφέρειες Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν και σήμερα συμβολικά το δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο». Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.
Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.
Στον νομό Πιερίας, από το πρωί, με σύνθημα «αντί να μας πιούν το αίμα, το δίνουμε για να σώσουμε μια ζωή», οι συμμετέχοντες στα μπλόκα κατευθύνονται στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου έχουν οργανώσει αιμοδοσία. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, το «μεσημέρι θα κλείσουμε συμβολικά από τις 14:00 και για μια ώρα, ενώ θα παρακολουθούμε στενά τι γίνεται στις συναντήσεις». Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.
Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και προχωρούν και σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς.
Στον Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και σήμερα αναμένεται να φθάσουν και μελισσοκόμοι.
Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο. Στο σημείο βρίσκονται από χθες περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.
Θεσσαλία
Αγρότες με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, προερχόμενοι από τα χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου, έφθασαν το πρωί στον Βόλο και συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, με στόχο στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το αγροτικό μπλόκο στις Μικροθήβες, για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στα μπλόκα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για περισσότερα από 150 τρακτέρ από τα Λεχώνια, τη Δράκεια, τις Μηλιές, την Αργαλαστή,τ ο Νεοχώρι και άλλα χωριά της περιοχής.
Συμβολικά αποκλείσθηκαν από τους αγρότες οι Α” και Β” Εφορίες του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Αντιπροσωπεία αγροτών από τις Μικροθήβες ξεκίνησε ήδη για τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, ώστε να συμμετάσχει το μπλόκο στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.
Οι δρόμοι σήμερα στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία θα μείνουν ανοιχτοί και δεν ισχύει ο δίωρος αποκλεισμός, μεσημέρι και βράδυ.
Μπλόκα στις εθνικές οδούς Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων
Τις εθνικές οδούς Πατρών-Πύργου και Αντιρρίου-Ιωαννίνων απέκλεισαν το βράδυ της Δευτέρας για περίπου δύο ώρες οι αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, αγρότες της Αχαΐας απέκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στο Μεσολόγγι.
Σχετικά με τα άλλα δύο μπλόκα που υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Επίσης, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, όπου και εκεί υπάρχει μπλόκο των αγροτών από την Αιγιάλεια.
Ακόμη, στην Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχουν δύο μπλόκα των αγροτών, στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Κανδήλα, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προς Λευκάδα και Αστακό.
Ήπειρος
Τρακτέρ από όλη την Ήπειρο έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ένα από τα μπλόκα της περιοχής.
Τα περίπου 150 τρακτέρ κλείνουν συμβολικά το εξωτερικό του λιμανιού, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείεται και η Εγνατία Οδός.
Κινητοποιήσεις και σε νησιά
Σε πορεία κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου που εναντιώνονται από κοινού με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Κρήτη για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά και στον κλάδο τους.
Για το λόγο αυτό αποφάσισαν την ερχόμενη Τετάρτη θα αποκλείσουν από το πρωί τον κυκλοφορικό κόμβο επί της Εθνικής Οδού στον Βόρειο οδικό άξονα του Ατσιπόπουλου.
Αγρότες κτηνοτρόφοι, θα συγκεντρωθούν στα Τρία Μοναστήρια, από όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Εθνική οδό, την ίδια ώρα όπου αντίστοιχα θα κινηθούν οι συνάδελφοί τους σε Ηράκλειο και Λασίθι.
Στο μεταξύ, αγρότες και Κτηνοτρόφοι του νομού, θα βρεθούν την Τρίτη στο Ηράκλειο, ώστε να συμμετέχουν στον επ’ αόριστο αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι, συντονίζουν επίσης τις κινήσεις τους, ώστε όπως αναφέρουν, να είναι επιτυχημένο το παγκρήτιο συλλαλητήριο της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου και τη συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, προχώρησαν για τρεις ώρες οι Κερκυραίοι αγρότες που έκλεισαν τις εισόδους με δίχτυα ελιάς, ενώ άναψαν φωτιά στο προαύλιο του κτιρίου.
Την κινητοποίηση, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΥ Βασίλη Αρμενιάκο, δεν ήταν ικανοποιητική, διοργάνωσαν πρωτοβάθμιοι αγροτικοί σύλλογοι κοινοτήτων του νομού με συμμετοχή και της ΠΑΣΥ, ενώ τη συμπαράστασή τους στους αγρότες, εξέφρασαν τόσο η περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και ο δήμος της Κέρκυρας.
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα οι αγρότες της Ζακύνθου διαμαρτυρόμενοι «για την εξοντωτική φορολογία που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό» όπως επεσήμαναν αγρότες που βρέθηκαν σε συγκέντρωση στην περιοχή του Σαρακηνάδου, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις και κατέβασμα των τρακτέρ στην πόλη.

Πηγή: antenna.gr/news

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget