PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Αμετακίνητοι οι αγρότες.

Αμετακίνητοι οι αγρότες.- Αρνούνται συνάντηση με τον Τσίπρα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους
Συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για να εξετάσει τα αιτήματά τους, ζητούν οι αγρότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη στα Τέμπη. Καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πριν λάβουν απαντήσεις
Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε σύσκεψη στα Τέμπη.
Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.
Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα Τέμπη είναι κλειστά από τις 4 μέχρι τις 9 ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Δίωροι και τρίωροι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα της Ηπείρου
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μπλόκο στην αφετηρία της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα, διοργανώνουν αύριο Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, τις οργανώσεις και τους φορείς της Θεσπρωτίας, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται για 8η ημέρα έξω από το λιμάνι στην αφετηρία της Εγνατίας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμα, θέλουν να ενημερώσουν για το πλήγμα στο πρωτογενή τομέα, το οποίο θα επιφέρουν, τα σχεδιαζόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Επίσης, με την λήξη της απεργίας των ναυτεργατών θα επαναλάβουν τον τρίωρο αποκλεισμό της εξόδου και εισόδου του λιμανιού, στον κόμβο που βρίσκεται στην αφετηρία της Εγνατίας.
Με τρίωρους αποκλεισμούς των δρόμων από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στην 'Αρτα. Τα δύο μπλόκα που έχουν στήσει βρίσκονται, στην εθνική οδό 'Αρτας - Αντιρρίου στο χωριό Κομπότι και στην παλιά γέφυρα μέσα στην πόλη.
Οι αγρότες της Πρέβεζας, που έχουν στήσει μεγάλο μπλόκο στον κόμβο του Λούρου και την Παρασκευή ενισχύθηκαν και με τους πτηνοτρόφους της περιοχής, κάνουν δίωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Στο μπλόκο των κτηνοτρόφων στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς, τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget