PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση

το Υπαίθριο Παζάρι του 19ου Δημοτικού Σχολείου στην κεντρική πλατεία Κατερίνης

Παρασκευή 8/4 όλη την ημέρα το Υπαίθριο Παζάρι του 19ου Δημοτικού Σχολείου στην κεντρική πλατεία ΚατερίνηςΔιοργάνωση 2ου Υπαίθριου Παζαριού με σκοπό να στηθεί η σχολική βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου.
Την Παρασκευή 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Υπαίθριο παζάρι στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. Μόνο σε περίπτωση βροχής το παζάρι θα μεταφερθεί στην Αστική Σχολή. Το παζάρι θα λειτουργήσει όλη την ημέρα από τις 9πμ- 9 μμ
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμά μας για συλλογή αντικειμένων ήταν συγκινητική. Σας ευχαριστούμε όλους!
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που μας δώσανε τη χαρά να συνεργαστούμε για να ολοκληρώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια με τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο νέο μας σχολείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πολύπλευρο.
Με τα έσοδα από το παζάρι θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε δάπεδο φιλικό για την χρήση της βιβλιοθήκης από τα παιδιά μας, θα βάλουμε βιβλιοθήκες και βιβλία. Θα δημιουργήσουμε "γωνιές" στις οποίες τα παιδιά του σχολείου θα μπορούν να πραγματοποιούν εργασίες και αναγνώσεις.
Απαραίτητη η επαναχρησιμοποίηση! Πλήθος αντικειμένων που σπαταλήθηκε τόση ενέργεια και πρώτες ύλες για την κατασκευή τους και βρίσκονταν σε αχρηστία ως τώρα θα γίνουν και πάλι χρήσιμα. Όποιος τα αποκτήσει θα συμβάλλει στη μη παραγωγή νέων προϊόντων. Να μην ξεχνάμε ότι ήδη το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι μεγάλο λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης κατανάλωσης ενέργειας. Σύμφωνα με έκθεση "Ζωντανός Πλανήτης 2008" της WWF η ανθρωπότητα κατανάλωνε περίπου 30% παραπάνω πόρους από όσους μπορούσε ετησίως να αναπληρώνει ο πλανήτης. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας και στην γη, να κάνουμε οικονομία φυσικών πόρων.
Με την επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση μειώνουμε τον χώρο των χωματερών και των αποβλήτων από την παραγωγή τους
Τα υπαίθρια παζάρια συμβάλλουν στην επικοινωνία και την αλληλοβοήθεια. Συνάνθρωποι μας που αδυνατούν να αγοράσουν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν σε συμβολικές τιμές
Το δικό μας υπαίθριο παζάρι μας δίνει τη μεγάλη ικανοποίηση της συνεργασίας με όλους τους συνανθρώπους μας που είχαν τη διάθεση να προσφέρουν και τα σχολεία, τους φορείς και τους συλλόγους που αφιερώνουν εθελοντικά τον χρόνο τους για ένα κοινό και δημιουργικό σκοπό!
Το παζάρι θα περιλαμβάνει και πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες κατασκεύασαν μέλη του σχολείου μας, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Την δράση συνδιοργανώνουμε:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης
2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης - τμήμα ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν
Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη
Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας
Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης
Οικολογική ομάδα Μητέρα Γη
Πρωτοβουλία του Πέλεκα
Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης
Αν κάποιος επιθυμεί να μας προσφέρει οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση (ρούχα μόνο καινούργια), μπορεί να μας τα φέρει και στην πλατεία κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6983736090
Οραματιζόμαστε ότι ο χώρος θα συμβάλλει στην εξάπλωση της γνώσης, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget