PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ...Κλείνει οριστικά η Ηλεκτρονική

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ...Κλείνει οριστικά η Ηλεκτρονικήσε Κατερίνη, Γιαννιτσά και υπόλοιπη Ελλάδα
Οριστικά τίτλοι τέλους μπήκαν σε άλλη μία ελληνική εταιρεία. Τα
καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο 14-4-2016 θα παραμείνουν κλειστά, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας, με την ανακοίνωση της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρυχθεί σε κατάσταση πτωχεύσεως.
Παρά την προσπάθεια της διοίκησης και το πρόγραμμα περικοπών που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες, δεν κατέστη εφικτή η επιβίωση της εταιρείας, προσθέτοντας άλλη μία σοβαρή απώλεια στον επιχειρηματικό χώρο. Το δίκτυο της Ηλεκτρονικής περιελάμβανε 41 καταστήματα στην ελληνική επικράτεια και 450 εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον μπαίνουν στην ανεργία, ενώ σημαντικές είναι και οι αρνητικές συνέπειες για το δίκτυο των προμηθευτών.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η Ηλεκτρονική αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στην οδυνηρή απόφαση, του αφανισμού της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Από την πλευρά της Ηλεκτρονικής τονίζεται ότι παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget