PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση

Νέο κανόνι στην αγορά - Πτώχευσε μεγάλο σούπερ Μάρκετ

Νέο κανόνι στην αγορά - Πτώχευσε μεγάλο σούπερ Μάρκετ- Η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους που πλέον μένουν στο δρόμο
- Στη συγκεκριμένη εταιρεία είχαν περάσει 131 σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας της Αρβανιτίδης στη βόρεια Ελλάδα
- Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέχρι πριν έναν μήνα, τα καταστήματα λειτουργούσαν με τη φίρμα του ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία διακόπηκε
- Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει και το επίδομα αδείας του 2015
Νέο μεγάλο ¨κανόνι¨ στο χώρο των επιχειρήσεων. Αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα όπου αίτηση πτώχευσης κατέθεσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ με 130 καταστήματα και 1.400 εργαζόμενους που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και κήρυξαν απεργία ως το Μεγάλο Σάββατο.
Η αλυσίδα ανήκει στην επιχείρηση Αφοί Καρυπίδη που την είχε εξαγοράσει από τον Αρβανιτίδη πριν από δύο περίπου χρόνια που κινδύνευε να κλείσει εξαιτίας μεγάλων οφειλών προς το ΙΚΑ. Εξαιτίας, αυτών των χρεών κινδύνευε και ο τότε ιδιοκτήτης ακόμα και με φυλάκιση.
Το πρόβλημα με το ΙΚΑ αντιμετωπίστηκε μετά τη μεταβίβαση της εταιρείας από τον Αρβανιτίδη στην Αφοί Καρυπίδη με ρύθμιση η οποία χαρακτηρίστηκε ως χαριστική από μερίδα του Τύπου.
Ο τότε διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος απάντησε πως δεν έκανε καμία χαριστική πράξη, καθώς και ότι η ενέργειά του στόχευε στη διασφάλιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και τη διασφάλιση των 1.400 θέσεων εργασίας. Ομως, σήμερα τα ίδια χρέη προς το ΙΚΑ, οδηγούν τη Αφοί Καρυπίδη, όπως η ίδια υποστηρίζει, στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης.
Με τη μεταβίβαση της αλυσίδας από τον Αρβανιτίδη στην Αφού Καρυπίδη, υπογράφηκε με την Carrefour-Μαρινόπουλος σύμβαση δικαιόχρησης και στα καταστήματα ανέβηκαν τα σήματα της εταιρείας Carrefour-Μαρινίπουλος.
Με τον τρόπο αυτό οι προμηθευτές που είχαν σταματήσει να τροφοδοτούν τον Αρβανιτίδη πείστηκαν ότι πίσω βρισκόταν η αλυσίδα της οικογένειας Μαρινόπουλου και άρχισαν να τροφοδοτούν το σούπερ μάρκετ με προϊόντα.
Τώρα η αλυσίδα πτωχεύει και η Αφοί Καρυπίδη σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.
«Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη.
Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» συμπληρώνει η εταιρεία. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
«Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.
Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουν ζητήσει και απαιτούν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
- Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων
Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο δικαιόχρησης που είχε υπογράψει η Μαρινόπουλος Α.Ε. τον Μάρτιο του 2014, αφορούσε αρχικά 149 καταστήματα, τα οποία όμως μειώθηκαν σε 141 μετά από κινήσεις αναδιοργάνωσης που έγιναν.
Τότε, η σχετική συμφωνία αφορούσε στο σύνολο του δικτύου των καταστημάτων της Αρβανιτίδης ., το οποίο θα λειτουργούσε υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express και την αποθήκη της Αρβανιτίδηςστη Βέροια να τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και  τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget