PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα ζητά ο Γκάμπριελ

Ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα ζητά ο ΓκάμπριελΜετά το ΔΝΤ και τη Γαλλία, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητάει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. O κ. Γκάμπριελ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα πως «το Eurogroup πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της».
Η ελάφρυνση του χρέους «θα βοηθήσει την χώρα και τους ανθρώπους της να μην αγωνίζονται κάθε δώδεκα μήνες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα δάνεια για να αποπληρώσουν τα παλιά» αναφέρει ακόμα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε όλοι ότι κάποια στιγμή αυτή (σ.σ. η ελάφρυνση του χρέους) θα γίνει. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε».
Επίσης ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει ότι θα ήταν «εντελώς λάθος για την Ελλάδα να καλύψει τώρα τις ανάγκες της με νέα μέτρα λιτότητας» συμπληρώντας «ειδικά τώρα που η χώρα έχει καταφέρει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς».
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget