PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΠΡΕΜΙΕΡΑ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ-Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ-Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016Η ΩΡΑ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ένα ακόμα φιλόδοξο Φεστιβάλ Ολύμπου, το τεσσαρακοστό πέμπτο ανοίγει τις πύλες του και μας υποδέχεται στην ωραιότατη περιπλάνηση που χαρίζουν μοναδικά τα πολιτιστικά μονοπάτια.

Με κυρίαρχα το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, το χορό, τα φιλοσοφικά αναλόγια και περιπάτους, τις αρχαιολογικές ομιλίες, τον κινηματογράφο, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος του 2016 η Πιερία δηλώνει ¨το παρών¨ στις πολιτισμικές απαιτήσεις του σήμερα, αλλά και γοητεύει τους πάντες μέσα από τις ιστορικές της γωνιές που θα φιλοξενήσουν την πληθώρα των πολυποίκιλων εκδηλώσεων.

Τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου στηρίζουν: Το Υπουργείο Πολιτισμού που θέτει υπό την αιγίδα του τις παραστάσεις. Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Υποστηρικτές οι Δήμοι Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού και το Επιμελητήριο Πιερίας.

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ρουμανία. Οι χώροι των εκδηλώσεων: Αρχαίο Θέατρο Δίου, Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, Αρχαία Λείβηθρα, Δημοτικά Θέατρα Κατερίνης, Λιτοχώρου, Κολινδρού, Λεπτοκαρυάς, Αρχαία Πύδνα, Βυζαντινός Ναός Κονταριώτισσας, Αγιονέρι και Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Το 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου έτοιμο από κάθε πλευρά. Πρώτη στάση και πρεμιέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 με την τελετή της επίσημης έναρξης στις 7:30 μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων Ρουμάνων καλλιτεχνών, μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016. Είκοσι τέσσερις σύγχρονοι Ρουμάνοι ζωγράφοι παρουσιάζουν και αναδεικνύουν τις τάσεις ανάμεσα στη ρουμανική βυζαντινή και ελληνική λαϊκή τέχνη μέσα από μυθοπλασίες και συμβολισμούς. Μέσα από την εκφραστικότητα τους οι καλλιτέχνες υψώνουν τη σκάλα στο Θεό πάνω από τα Καρπάθια και τον Όλυμπο. Γιατί ο χριστιανικός Όλυμπος και τα Καρπάθια των Ρουμάνων είναι ο κοινός τόπος όπου άγιοι και άγγελοι συναντώνται στο δικό τους εικονογραφικό χορό.

Το ίδιο βράδυ της πρεμιέρας, δύο αργότερα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου θα απολαύσουμε συναυλία ρουμανικής και ελληνικής μουσικής.



Με ένα ρουμανικό βιολί, ένα ελληνικό πιάνο, τη ρουμανική χορωδία πρελούντιου, τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και την πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης θα ταξιδεύσουμε με την μπαλάντα του Ciprian Porumbescu, τη σονάτα του George Enescu,το χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου, το βράδυ στο λόφο του Eminescu, τη νύχτα μαγικιά του Μίκη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση από τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Συμμετέχουν επίσης η χορωδία πρελούντιου (preludiou) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Voicu Enchedcu.

Την πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης διευθύνει ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός. Στο βιολί και πιάνο: Anca Luminita Macavei, Άννη Τοτσιού.



Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με ανοικτή πρόσκληση σε όλους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζεται με αναλόγιο-αναφορά στους Έλληνες ποιητές της Ρουμανίας. Η εκδήλωση στις 9:30 μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

«Ο Τόπος μας είναι κλειστός», είπε ο Ποιητής. Σε τούτο τον τόπο της μικρής μας πόλης ζούμε εμείς σήμερα. Αμήχανοι ως ένοχοι ψελλίζουμε σαν προσευχή ονόματα της μνήμης:Βράιλα-Βουκουρέστι-Δραγατσάνι-Γιάννινα-Μακρόνησος-Κατερίνη-Εμπει- ρίκος-Λουντέμης-Χατζής.

Ιχνηλάτες με οδηγό τη λογοτεχνία επί σκηνής: μια σκηνική ανάγνωση της πόλης για την πόλη. Επιμέλεια: Λένα Παταρίδου Εισηγητής: Απόστολος Πατελάκης Διαβάζουν: Αικατερίνη Ζιακούλη, Μελίνα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τσιμοπούλου Μουσική επιμέλεια: Έφη Δήμου Συμμετέχουν: Η χορωδία Ολύμπια Ωδή καθηγητών Μ.Ε.

Πιάνο: Έφη Καπετανάκου- Έφη Δήμου Τραγούδι: Γεωργία Μπάρμπα Φυσαρμόνικα: Ιορδάνης Ναβροζίδης – Στέφανος Κουκάρας.

Η είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων «Μάτι».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget