PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Μετρητά τέλος από τον Αύγουστο! Τι πραγματικά θα συμβεί με την επιβολή του πλαστικού χρήματος

Μετρητά τέλος από τον Αύγουστο! Τι πραγματικά θα συμβεί με την επιβολή του πλαστικού χρήματοςΤο τέλος του καλοκαιριού, αναμένεται να σημάνει την... αρχή του τέλους και για τα μετρητά. Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει την σταδιακή αντικατάστασή του από τον Αύγουστο με “πλαστικό χρήμα” ώστε να περιορισθούν στο ελάχιστο και η φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, σε πρώτη φάση εντάσσονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές επαγγελματικοί κλάδοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή όπως:Η εστίαση και η διασκέδαση, γιατροί, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί.
Οι μεν επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να εγκαταστήσουν συσκευή χρέωσης καρτών, με την επιλογή του τρόπου πληρωμής να παραμένει στον πελάτη, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες φαίνεται πως η χρήση του μηχανήματος θα είναι υποχρεωτική σε κάθε συναλλαγή. Η υποχρέωση αυτή, θα εφαρμοστεί σταδιακά ανά κλάδο, ενώ στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν θα συμμορφωθούν θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.
Σε πρώτο στάδιο, ο πολίτης θα μπορεί να επιλέγει αν θα πληρώνει με μετρητά ή με κάρτα, όμως σε δεύτερη φάση οι περισσότερες συναλλαγές, θα γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Κίνητρα
Για να πετύχει το μέτρο και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις. Για τον λόγο αυτό, θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να ζητούν και να παίρνουν απόδειξη σε κάθε συναλλαγή τους. Το ισχυρότερο κίνητρο θα είναι η σύνδεση του έμμεσου αφορολογήτου ορίου με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών.

Αφορολόγητο μόνο με κάρτα
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις στις οποίες θα έχουν πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο. Οι πληρωμές που θα πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος, θα υπολογίζονται ως ποσοστό επί του εισοδήματος. Όσο μεγαλύτερο θα είναι το εισόδημα, τόσο υψηλότερο θα είναι και το ποσοστό των πληρωμών που θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι πληρώθηκαν με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%.

Για εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%.

Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%.

Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με πλαστικό χρήμα θα είναι 30%. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget