PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Μελέτη: Οι γυναίκες είναι είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό από smartphone

Μελέτη: Οι γυναίκες είναι είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό από smartphone
Ο εθισμός από smartphone μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές ενοχλήσεις, όχι μόνο στα επηρεασμένα άτομα, αλλά και για τους γύρω τους. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα έχει βρεθεί ότι οι γυναίκες είναι πιο είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό από smartphone, σε σύγκριση με τους άνδρες.
Η μελέτη διεξήχθη από τον καθηγητή Τσανγκ Jae-Yeon του Πανεπιστημίου Ajou και βασίζεται σε έρευνα 1.236 φοιτητών από έξι σχολές της χώρας, σύμφωνα με την Korea Times . Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα περισσότερο εξαρτημένες από smartphones από τους άνδρες, σε αντίθεση με δημοφιλή πεποιθήσεις.
Η μελέτη αναφέρει λεπτομέρειες , όπως, ότι το 52% των γυναικών στην έρευνα χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για τέσσερις ώρες την ημέρα ή ακόμα περισσότερο, ενώ μόνο το 29,4% των ανδρών ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους. Το 22,9% των γυναικών που χρησιμοποιούν τα smartphones τους για έξι ώρες την ημέρα, περισσότερο από το διπλάσιο σε σύγκριση με το 10,8% των ανδρών.
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν smartphones τους, κυρίως για τον έλεγχο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το Facebook και το Instagram. Η ιδέα αυτή είναι σύμφωνη με ορισμένα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν στο Facebook ότι υπάρχουν περισσότεροι λογαριασμοί γυναίκών από ό,τι ανδρών. Οι άνδρες χρησιμοποιούν τα smartphones τους κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων, ενώ το 37,2% των γυναικών που ελέγχουν συνεχώς τα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμη και όταν μιλάμε με άλλους ανθρώπους.
Το 20,1% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι νιώθουν εξαιρετικά ανασφαλείς όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους, ενώ μόνο το 8,9% των ανδρών αισθανόταν το ίδιο.
Η μελέτη αναφέρει ότι οι επιθυμίες των γυναικών για τη δικτύωση και την επικοινωνία είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι των ανδρών, γεγονός που της καθιστά πιο ευάλωτες στην εξάρτηση από δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης και τα smartphones τους, έχοντας πρόσβαση σε αυτά όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξάρτηση των γυναικών είναι 10% υψηλότερη, σε σύγκριση με των ανδρών.
Πηγή: mobile.softpedia.com,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget